11 dagen zwervend door de Lofoten voel ik mij de rijkste man op aarde!

Van Odda rij ik ruim 1500km naar het noorden van Noorwegen. Met als eindbestemming de Lofoten Islands. Ik heb 2 dingen die ik wil doen. Een droomfoto maken op het eiland Hamnoy en een walvissenstaart fotograferen. Verder heb ik weinig plannen en laat ik het avontuur gewoon gebeuren. Gaan in vrijheid en vertrouwen op de dingen die mijn weg zullen gaan passeren.

Ik rijd maarliefst 1500km in 2 dagen tot het plaatsje Bodo. Hiervandaan vertrekt de Ferry naar Moskenes. Dit plaatsje ligt ten zuiden van de Lofoten Islands. 

Ik heb de afgelopen 11 dagen een hoop meegemaakt en als ik dat allemaal in detail ga beschrijven dan denk ik dat de letters op mijn toetsenbord op zijn!

In het kort:

Weer of geen weer, altijd fotografieweer (behalve de 11e dag, dat was echt niet normaal wat er uit de lucht kwam hahaha).

2 overnachtingen in een hostel, en ik kom erachter dat mijn auto prima slaapt dus 8 nachten in de auto. (dit bespaart me zo’n 600eu).

Parkeerplaatsen met een toilethuisje zijn mijn overnachting- en badplaatsen vanwege het warme water (dat is een luxe in vergelijking met de bergen at Preikestolen en Trolltunga). Ook kan ik daar soms mijn electronica opladen vanwege een stopcontacten.

Mocht je ooit een walvissentour gaan doen, doe dit dan bij Sea Safari Brygga in Andenes. Ze hebben een ripboot dat laag bij de grond ligt (belangrijk voor de compositie van de foto) en ze gaan max met 12 personen. De andere walvissenvaart gaat met een grote boot met zo’n 80 personen.

Een chipje dat mijn 12volt aanstekercontactpuntding sloopt.

Stop zeker even na de brug in Hamnoy!

Hike in Svolvaer is een aanrader! Aan het einde kijk je uit over de prachtige stad.

De discoavond in mijn auto at Bleikbeach.

5 elanden gezien tijdens mijn rit, 1 zo groot dat het van afstand op een paard leek en dat is geen grap!

Schapen zijn leuk, alleen niet midden op de weg in het donker als je met een snelheid van 60 rijdt…Rustig maar, ze leven nog.

Wist je dat er 10 verschillende soorten orka’s bestaan? Ik heb tot de dag van een week terug gedacht (ja ingewikkelde zin he) dat een orka gewoon een orka is. Dat is hij ook natuurlijk maar dat er meerder soorten zijn, met elk hun specialiteiten op het gebied van jagen…hoe cool!

Veel mooie rode huisjes (blauw, geel, wit, beige enz).

Kom ik achter de live button op FB en I’m Alive dus lijkt het me leuk een fotografie moment te delen.

Altijd de lichten uit wanneer de motor niet meer draait anders heb je letterlijk pech.

Regenbogen, fantastisch (als het regent en de zon schijnt kijk dan goed om je heen, prachtig)

En dan tja, het Noorderlicht, WAUW!

Oja, als mijn haar maar goed zit…Het boeit me na 11 dagen weinig meer.

Mochten de Lofoten nog niet op je lijstje staan, doen!

Nu onderweg terug richting het zuiden, want over 6 dagen komt mijn lieverd en gaan we samen nog 10 dagen reizen. Ik denk dat ik het aardig goed doe als tourguide.

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?