Het uitgeven en besparen van een rug

Na hier en daar n hoop research over spullen heb ik gister zo’n 4 uur in Bever vertoeft.

Eerst opzoek naar een goede backpack. De Osphrey aether. Ik had er goede recenties en video’s van gezien en ik was al voor 80% om. Nu alleen nog passen en wat zit deze backpackrugzak lekker vergeleken bij mn oude backpackrugzak.

Voorzien van een luchtdoorlatend rugsysteem, appart vak voor een waterzak, makkelijk opbergen van hikestokken, 3 ingangen, verstelbaar rugstel, incl regenhoes, allerlei handige straps, handige zakken bij de stevige belt om mijn middel etc.

Toen opzoek naar een goede slaapzak. Hier kreeg ik goed advies over. De jongen genaamd ‘Jeff’ die er werkt wist al mn vragen te beantwoorden. Uiteindelijk kom ik bij een Yeti die net 620gr weegt en voldoet aan de comfort temperaturen. Dan zie ik het prijskaartje, nog duurder dan mn backpack pfff…Dat was een rechtse die ik even niet had zien aankomen. Ik besluit even een sigaretje en wat drinken te doen om het te incasseren.

Nu alle kleinere spullen nog, thermokleding, kookrekje, bodywallet, drinksysteem, slotje, oordoppen, gaspitje, deet, wat astronauten voedsel voor in de bergen, spanbandje hier strapje daar, enz enz.

Al met al krijg ik een briefje mee van Jeff met de vraag. ‘Lieve collega, graag een pas en de kortingsregeling voor meneer de wereldreiziger. Groetjes Jeff’.

Ik krijg 250eu korting!!! Bam dat was de rechtse die ik nu incasseerde met een onverwachte knock-out!

Voldaan loop ik in hartje rotterdam, 27graden met mn gevulde backpack over straat en komt het avontuur steeds dichterbij!

backpacker

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?