2 daagse Kano Safari

Donderdag 17 en vrijdag 18 november

Coesewijne Kano Safari

We staan vroeg op om te kanoën over de Coesewijne rivier. Het is een 2-daagse trip en we overnachten midden in de jungle. Na een autorit van bijna 3 uur komen we aan bij het startpunt waar we te water gaan. De eerste kilometer verloopt iets stroef tussen alle stelletjes. We varen in 2 persoons kano’s dus de relaties worden op de proef gesteld hahaha.

Ook bij mij en Marjolein verloopt het niet meteen soepel. We varen bij de eerste vernauwing direct de bosjes in :P. En wiens schuld dit was, laten we nog even in het midden.

Marco doet het peddelwerk veelal alleen om conflicten te voorkomen, zegt hij.

Lida en Ruud hebben al wat kano ervaringen waar zij zich liever niet over uitlaten. En ook deze trip kregen ze het onmogelijke voor elkaar. Ze kregen beide een nat pak.

Oefening baart kunst en na enige tijd verloopt alles soepel.

Zelfs met laag water, haarspeldbochten en stroomversnellingen trotseren wij de rivier met onze kano’s.

Tussendoor hebben we verkoeling gezicht in het water. Gewoon hup dat bootje uit springen en plons. Niet nagedacht hoe we dan weer in het bootje konden komen hahaha. Want dat is nog een aardige klus zonder dat de kano omkantelt.

Met enig gezond verstand lukt het ons allen. We stranden in de middag willekeurig aan land en zetten ons kamp op. Lees we hangen onze hangmatten op en ploffen neer.

Kort daarna beginnen de gidsen aan het avondeten. Terwijl wij zoeken naar brandhout.

We genieten van een heerlijke maaltijd (aardappelen, groente en kip) en daarna schijnen de sterren helder aan de donkere hemel in de jungle, magisch!

We gaan met onze hoofdlampen op zoek naar nachtdieren. We stappen de kano weer in en varen de andere kant op over de Coesewijne rivier. In het pikkedonker deze keer en opzoek naar het nachtleven in de jungle. We spotten zo’n 10 kaaimannen, 30 a 40 grote spinnen, 2 slangen, honderden (spring)vissen en een tal van verschillende vogels. De combinatie van het pikkedonker, de soms onverklaarbare geluiden al varende door de jungle maken dit alles weer als een onvergetelijke ervaring.

Vanuit het niks springt er een Barracuda (vis met tanden) in de boot van mij en Marjolein. We schrokken ons een hoedje (vooral Marjolein), de vis sprong via haar billen de boot in.

Onze gids ving een ongeveer 10 vissen door ze op de kop te slaan met het handvat van zijn kapmes. Dit is een extraatje voor de lunch voor morgen, zei hij. Geweldig!

En getraind als hij is vangt hij met zijn blote handen Kaaimannen. Uhm hoe dan…Wij mogen hem ook even beethouden om te voelen hoe de huidt voelt. Daarna laten we hem weer vrij uiteraard. Al wordt er veel op gejaagd als delicatesse.

Het was zo leuk dat Marco, ik en 1 gids tot 1.30 uur door blijven kanoën. We krijgen er geen genoeg van.

Daarna is het ook hoog tijd om toch nog even wat uurtjes te slapen in de hangmat.

De volgende morgen staan we op tijd op, ontbijten we heerlijke boterhammetjes met kaas, pasta, jam en pindakaas. En ruimen we de boel weer op om de toch verder te zetten.

Melig als we zijn genieten we van het uitzicht, het weer, de tocht, de dieren, en het watergevecht met de peddels en het zwemmen. Later bedacht ik me dat het best vreemd is, nu ik weet wat zich allemaal schuil houdt in het water. We kanoën er op los en zijn rond 11.30 uur weer terug bij het ophaalpunt.

We peddelen en zwemmen nog waarna we weer genieten van een heerlijke lunch (met de vers gevangen vis). Na de lunch gaan weer terug in de jeep om nog een autorit van 3 uur af te leggen.

Etto, Roselly en Justin bedankt voor deze onvergetelijke tour!

Wij hebben deze tour geboekt bij:

http://tourboxsuriname.nl/nl

 

Comments 8

Author Details

 1. Heleen Groen-Blaas

  Weer genoten van je mooie verslag van jullie avonturen!! Nog heel veel plezier! Xxx groetjes Heleen

 2. Wat een mooie ervaring rijker, en met mooie foto’s, veel plezier nog met zun allen en pas goed op jullie zelf. Gr. Piet

 3. Oh so cool Fabian, top foto’s, geven een mooie indruk. Ik zou zo weer met je mee gaan. Geniet nog even van Suriname voor je grote avontuur gaat beginnen??

  • Fabian Ruijgrok

   Dankjewel Leo, en mijn avontuur is al een tijdje geleden van start gegaan hoor hihi…Anders zat ik nog steeds waar ik altijd zat 😛

   Hoe was jou reis Leo, ik zag hier en daar ook mooie foto’s voorbij komen 😀

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?