Over mij

Mijn naam is Fabian, 33 jaar en geboren en getogen in Dordrecht en wat ik met deze website wil bereiken is delen, inspireren en verbinden vanuit mijn hart!

Als kind wilde ik drie dromen waarmaken in mijn leven.

  • Werken in de zorg
  • Fotograaf worden
  • Een wereldreis maken

Mijn tour door het verleden

Al van jong af aan zat het in mijn bloed om te zorgen voor anderen. Helaas was dit niet in de juiste balans. Ik gaf meer dan dat ik had, waardoor ik niet voor mijzelf kon zorgen.

Door een hoop ‘shit’ had ik van mijn 18e tot en met 21e een zware depressie. Ik ben drie jaar klinisch opgenomen geweest want ik wilde niet meer leven. Na een hoop ups en downs en een klinische opname ging het stukken beter.

Ik heb mijn studie SPW afgemaakt wat droom één was. Ik ben gaan werken met kinderen vanuit het hart. Zij zijn immers de toekomst dus als ik mag helpen bij de opvoeding dan doe ik dat met alle liefde.

Van jong af aan had ik ook een passie voor fotografie. En ook deze tweede droom heb ik waar gemaakt door dit naast mijn studie/werk te doen! En geloof me, ik ken een hoop tegenslagen en toch doe ik het nog steeds. Passie is één van de sterkste drijfveren.

Ik heb me altijd voor mijn ‘shit’ geschaamd en het zo stil mogelijk gehouden, maar na de positieve verandering, mag de hele wereld het weten, zodat ik mensen kan delen, inspireren, verbinden.

Het roer om!

In 2015 kwam ik in contact met NLP en een heel bijzondere vrouw via één van mijn beste vriendinnen. Deze bijzondere vrouw heeft me geholpen tijdens een paar coaching gesprekken. Tijdens ons eerste gesprek vroeg ze: “Waar wordt je gelukkig van?” Ik antwoordde: “Van mijn familie en vrienden, financiële zekerheid, een huis, een goede baan met een vast contract.” En afgelopen jaar had ik al deze dingen en toch voelde ik me niet gelukkig. De depressie stak weer de kop op in de wintermaanden. Ik dacht: “Is dit het nou? Wil ik zo 108 worden? Er moet toch wel meer zijn?”.

En net voor de start van de opleiding stelde ze me na zes gesprekken weer de vraag: “Fabian, waar word jij gelukkig van?” En ik antwoorde: “ik wil van kinds af aan al op wereldreis…”. “Nou, wat houdt je tegen?” En meteen daarna kwamen de overtuigingen, twijfels en angsten. Ik moet toch werken, ik heb geen geld, ik zit vast aan een huurcontract, een reis is duur, ik heb een vriendin, en wat als ik terug kom, waar vind ik nog een baan in deze tijd etc.

Tijdens de opleiding is mijn derde droom die ik tot nu toe weggestopt had gaan leven en ik heb het mijn doel gemaakt tijdens de opleiding om mijn grootste droom te realiseren. Dankzij de interventietechnieken die ik leerde, heb ik mijzelf volledig onder handen genomen. Al mijn overtuigingen, angsten en twijfels uitgeplozen. En wat bleek, 70% was gebaseerd op angst, overtuigingen en twijfels. En de 30% die realistisch was, heb ik uitgezocht wat ik daarvoor nodig had. En ja, dit zijn ook dingen die niet leuk waren om te doen. Ik ben ervan overtuigd dat je offers moet maken als je je droom werkelijkheid wilt maken. Als het makkelijk was, had iedereen het wel gedaan (ook een overtuiging hahaha).

Dus in plaats van anderen de schuld te geven dat dingen niet lukte of te wijzen naar het systeem, heb ik er bewust voor gekozen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen op de dingen die mij gelukkig maken in het leven door te doen!

Mijn motto

No matter how bad it is, or how bad it gets, I’m going to make it.

En nu leef ik mijn droom! Ik heb mijn huis gecanceld, mijn baan opgezegd om mijn droom te leven. En dit resoneert zo met mijn hart dat ik elke seconde (86400 per dag) geniet en benut.

Het doel

Gaan in vrijheid.

Plezier, avontuur, andere culturen ervaren, zonder plannen, fotograferen, grenzen verleggen, backpacken, go with the flow, verbinden met mensen, delen, tegelijk een innerlijke reis beleven, mijn droom leven, gelukkig zijn, mooie dingen zien, levenservaring opdoen, lowbudget reizen en helpen.

Mijn creatieve deel krijgt nu alle ruimte om mijn missie te bewerkstelligen. Ik wil delen met de wereld en mensen inspireren hun dromen werkelijkheid te maken.

Website

Op deze website komen mijn mooiste foto’s die gratis te downloaden zijn voor particulieren en bedrijven gedurende mijn reis. Ik wil vooral delen. Zodat mensen deze gratis (of een eventuele vrijwillige kleine donatie) kunnen zien, downloaden en de verhalen van over heel de wereld kunnen lezen. Ik heb als persoon en fotograaf zelf ook mogen ontvangen of gebruiken van anderen, dus wil ik dit idee van delen voortzetten en teruggeven. Leven vanuit het hart.

Inspiratie leven in vrijheid voortzetten na de reis

Tijdens het reizen kom ik er ongevraagd achter hoe ik het gevoel van vrijheid en geluk kan vertalen in Nederland.

Ik vraag mij af wat mij tijdens de reis zo ultiem gelukkig liet voelen:

Ik kon gaan en staan waar ik wilde
Ik had een eigen keuze in mijn dagelijkse ritme
Ik deed waar ik gelukkig van werd

Ik werd mij bewust van wat ik nu werkelijk nodig had. Met een rugzak minimale kleding, tent, gaspitje en eten en drinken voelde ik rijkdom. Ik had weinig spullen om schoon te houden, om me zorgen over te maken en mee te dragen. Ik werd gelukkig omdat ik alle tijd had om te kunnen doen wat ik wilde. Dit ging omdat ik geen baan meer had en dus veel tijd had om te doen wat ik wilde; reizen in vrijheid.

Het is de vrijheid.

En wat maakt het dat ik dit in Nederland niet zo intens ervaar? Het zijn de maandelijkse hoge lasten. Die zijn bij mij rond de 1400 euro per maand. Dit moet toch anders kunnen vragen Marjolein en ik ons af. En nu we ervaring hebben in verschillende cabins in Noorwegen met enkel onze backpack zijn we gaan kijken naar andere woonmogelijkheden. We kwamen na wat zoeken uiteindelijk uit bij een Tiny house. We hadden er zelf nog nooit van gehoord maar toen we de filosofie lazen wat dit allemaal voor voordelen heeft was ons doel voor 2017 duidelijk. Wij gaan leven in een Tiny house.

Wat is een Tiny House?
Het is een klein huisje, vaak op wielen, die je eventueel zelfs zonder tussenkomst van een bank zou kunnen bouwen. Heel erg kort samengevat.

Wij hebben behoefte aan een andere manier van leven en wonen. Eenvoudiger, ecologischer, kleiner, met weinig spullen, duurzamer en goedkoper en dichter bij de natuur.

Wij willen een off-grid Tiny House. Onze eigen afval verwerken (compost, recycling, grijs water etc.) geeft de mogelijkheid om los te komen van een rioolaansluiting. Door het opvangen van regenwater en het zuiveren ervan is een waterleiding ook niet meer nodig. Als we dan ook nog met zonnepanelen en een windmolen onze eigen elektriciteit kunnen opwekken is daar ook geen nutsbedrijf meer voor nodig.

De wielen zorgen voor evt. mobiele flexibiliteit en de mogelijkheid om regelgeving te omzeilen. Koken kan op gas of op een houtkachel, die tevens zorgt voor verwarming. Los zijn van het grid betekent los zijn van vaste lasten. Voor ons is dit gevoel van vrijheid waar een Tiny House echt voor staat.

Wat zijn de voordelen?
• Vrijheid: De tijd hebben om ons hart te volgen. Gaan en staan waar we willen. Minder ruimte is meer ruimte. Minder spullen minder zorgen.
• Verkleinen ecologische voetafdruk: Minder energieverbruik. Kleiner oppervlakte. Bewuste omgang/gerbruik off-grid (composttoilet, zonnepanelen, regenwateropvang en zuivering). Minder uitstoot. Geen tv, wasmachine, droger, vaatwasser.
• Lage maandlasten: Geen extra kosten (bijv energie) door zelfvoorzienend te wonen, geen hypotheek/huur, minder onderhoud.
• Geluk: Vrijheid, doen wat we willen. Minder keuzestress en een simpeler leven. Waardering voor wat we hebben. Doen waar we blij van worden.
Bewuster handelen. Less is more.
• Natuur: De kracht van nu. Bezig zijn in en dichtbij de natuur. Bewust verbruik energie en water.
• Passie/werk: Meer tijd om te focussen en mensen te helpen.
• Ontspullen: Leren loslaten. Wat heb ik werkelijk nodig. Less is more. Minder spullen. Minder opruimen is meer tijd over. Minder chaos, minder zorgen. Meer vrije tijd en meer ruimte.
• Vrije tijd: Eigen keuze in een dagelijks ritme. Minder stress. Meer ruimte met wat ons gelukkig maakt. Meer tijd voor elkaar, familie en vrienden (sociale contacten). Meer tijd voor ondernemen, reizen.
• Innerlijke rust: Minder spullen, minder zorgen. Passie uitoefenen. Vrijheid voor eigen ritme. Lage maandelijkse kosten
• Vanuit het hart: Ons gelukkige leven leven! Vrijheid om te delen, inspireren met liefde en passie.

Alle voordelen staan in verbinding met wat ons werkelijk gelukkig maakt! Genoeg redenen dus om onze droom te verwezenlijken!

Social Media

Social media is zo’n sterke tool om mensen te bereiken en te verbinden. En met mijn volgers wil ik zoveel mogelijk mensen helpen en inspireren om zo een klein beetje positiviteit te delen in deze wereld.

Tot slot

De toekomst is onzeker, en iets diep in mij geeft mij het gevoel dat ik op de juiste weg ben.

Ik vertrouw op wie ik in wezen ben, want ik ben ervan overtuigd dat ik oké ben. En dat vormt een fundamenteel basisvertrouwen in mijzelf en het universum. Puur vertrouwen vanuit mijn intuïtie. Hierdoor leef ik vanuit het hart in plaats vanuit angst.

Sinds kort deel ik in een online seminar hoe ik reisgeld heb verdiend met fotografie. Ik deel mijn proces, ideeën en ervaringen vanuit het hart met andere reizigers, fotografen, avonturiers en geïnteresseerden. Daarnaast geef ik nu ook workshops fotografie om mijn kennis te delen met anderen.

Samen met Marjolein organiseer ik een yoga en coachingreis in Portugal om mensen te helpen tijdens hun proces. Ook in Nederland organiseren we twee keer een 6-daagse transformatie-programma in de weekenden voor mensen die niet willen reizen of vrij kunnen krijgen van hun werk.

En vandaag de dag aug 2018  heb ik besloten om een autobiografie te schrijven en ontvouwen er zich nieuwe uitdagingen waar ik mij toe geroepen voel. Ik ga mijn licht schijnen op daar waar het donker is als lichtwerker.

Ik ben nog nooit zo vastberaden geweest om mijn verantwoordelijkheid te nemen voor de missie die ik hier op aarde heb.

Delen, Inspireren, Bereiken en Verbinden vanuit het hart ❤