Alla ogri tja wan bun

Zondag 13 november is Joke jarig en doen we een dolfijnentocht tocht met elkaar op de Commewijne rivier. We vertrekken met een bootje vanaf Leonsberg en varen over de Suriname rivier. Het water is schoon al is dit niet aan de bruine kleur van het water te zien. De bruine kleur is afkomstig van de kleigrond. We spotten een groep van zo’n 10 a 15 dolfijnen. We varen langs Ford Nieuw-Amsterdam richting de zee. Verder het water op vertoeven we een tijdje op een eiland. We maken wat leuke kiekjes en varen weer terug richting Leonsberg. Tijdens deze trip ontmoet ik een jongeman van 35 die ook van reizen houdt. Hij doet voornamelijk fietstours van een aantal maanden per keer. Momenteel verblijft hij in Suriname op een vaste plek om hier vrijwilligerswerk te doen. Hij werkt op de dierenambulance en in het asiel. Hij legt zijn reizen vast op video die je kunt volgen op Youtube: https://www.youtube.com/user/rubeniskoning

Nadat we uiteten geweest zijn trek ik mezelf even terug beneden in de hangmat. Op mijn manier verwerk ik de beroving van afgelopen nacht. Ik luister naar muziek en besluit het van mij af te schrijven. Verder heb ik even contact gehad met het thuisfront en ook zij spreken hun zorgen uit voor het vervolg van mijn reis. Ik krijg tips van meerdere mensen en toch wil ik me niet leiden door hun angst.

Toch houdt het me niet tegen om de reis te ervaren en te gaan in vrijheid! Liever een minder moment tijdens mijn reis, dan een goede dag in de dagelijkse sleur in Nederland.

Dus ik luister met regelmaat naar motivational video’s om weer terug te gaan naar het doel van mijn reis. Gaan in vrijheid. Door deze inspirerende video’s kom ik weer in mijn kracht te staan. Het is een proces en het kost wat tijd om onbekende mensen weer te vertrouwen.

Ik hoor een mooi gezegde in Suriname: Alla ogri tja wan bun – Uit al het slechte, komt iets goeds.

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?