ANDERS DAN NORMAAL BETEKENT NIET DIRECT DAT IETS SLECHTER IS…INTEGENDEEL!

PAS OP: EEN INSPIRERENDE BLOG DUS LEZEN OP EIGEN RISICO!

We zijn zo geprogrammeerd dat naar school gaan, studeren (met leenschuld), huis huren/kopen (met leenschuld), de nieuwste spullen om op te vullen (desnoods met leenschuld). En tja ‘geld lenen kost geld’ (reclame). Voor al het geleende geld zijn we verplicht om mee te doen aan het systeem en te werken voor al die bezittingen.

Een andere mindset, daar begon het bij ons mee.

Na het reizen zijn we gaan kijken naar wat ons werkelijk gelukkig maakt in dit leven. Ook kwamen we uit bij een aantal materialistische dingen we niet leuk vonden.

Elke maand hypotheek betalen
Hierdoor moesten we maandelijks een zak met geld leveren
Een rijtjeswoning hutje op mutje
Een groot oppervlakte aan huis en maar weinig volledig gebruik
SPULLEN om te VULLEN
Etc.

Wat ons aansprak was de filosofie achter een tiny house.

Een kleinere voetafdruk voor het milieu, efficiëntie in leefruimte, hypotheekvrij leven en daardoor onze vaste baan op kunnen zeggen, om vervolgens in vrijheid onze grootste passies uit te oefenen en ons hart te volgen.

Misschien wel de belangrijkste voor mij: Ik leef nu in mijn eigen flow i.p.v. in de hectiek van de maatschappij.

Elke dag kan ik kiezen wat ik ga doen. En qua inkomsten kan ik kiezen wat, hoe en wanneer ik inkomsten genereer voor het beetje dat ik nodig heb. VRIJHEID TEN TOP

En dat alles is mij meer waard dan een volle werkweek en een vaste zak met geld elke maand, het geld dat er overigens zo weer uitvliegt aan hoge hypotheek/huur, leenschuld en spullen om te vullen.

Misschien nog wel belangrijker, de tijd die ik vroeger aan werk kwijt was. Vroeger zag ik mijn collega’s vaker dan mijn vriendin en familie/vrienden. Ook herkenbaar voor mensen met kinderen, dat je je collega’s vaker ziet dan je eigen kind(eren)?

Mijn ‘belangrijkste’ spullen die ik meeneem zijn mijn camera, laptop en backpackspullen. Wat verplicht papierwerk, 1 doos met herinneringen en een paar boeken…Oja en reallife gezelschapspellen voor onvergetelijke avonden  Meer heb ik niet ‘nodig’ want de herinneringen zitten in mijn HART.

We hebben enkel onze FOCUS veranderd.

Van een geprogrammeerd hectisch leven vol met schulden en hard werken naar minder verwachtingen, vrij zijn en doen waar onze passie ligt

WHEN YOU ARE BORN IN A WORLD
YOU DONT FIT IN;
ITS BECAUSE YOU WERE BORN TO HELP
TO CREATE A NEW ONE