Ayahuasca: De trip van mijn leven

MIJN AYAHUASCA ERVARING: IK HEB EEN NIEUWE WERELD GEZIEN

Nee, ik ben niet gek geworden, integendeel, ik ben wakker geworden!

Dit wordt één van de meest lange, mooie en tegelijkertijd één van de lastigste blogs ooit. Dit komt omdat ik een nieuwe wereld heb ervaren. Het is belangrijk om alles aandachtig te lezen.

En al hoewel ik weet dat woorden te kort zullen schieten om uit te drukken wat ik de afgelopen vier dagen heb ervaren geef ik het al mijn licht en liefde om anderen wakker te schudden hier voor open te staan.

Als je je al een tijdje afvraagt of Ayahuasca iets voor jou is, of het je iets zal brengen en je nieuwsgierigheid hiernaar groeit, dan zou ik je vraag beantwoorden met een volmondige JA!

Ik heb mij de afgelopen drie jaar ontzettend ontwikkelt als mens. En al deze ontwikkelingen hebben mij gebracht tot het punt dat Ayahuasca nu op mijn pad kwam. Ik wist er weinig van (bewust) en toch had ik een heel sterk gevoel dat het voor mij was weggelegd en dat het me veel zou opleveren. Ik wilde hiervoor nooit iets van ‘drugs’ hebben. Echter zie ik het ook meer als een plantenmedicijn waardoor je dingen op een ander bewustzijnsniveau kan waarnemen.

Ik heb in deze vier dagen antwoorden verkregen op vragen die ik had. Vragen over mijn leven, depressieve gevoelens, de zin van mijn bestaan etc. En in deze vier dagen ben ik alles te weten gekomen. Deze kennis overstijgt al mijn 33 jaren levenservaring. Dit komt omdat ik nog niet wakker was, ik de dingen vanuit menselijke perspectief probeerde te beredeneren en geloof me, Ayahuasca is het waarnemen vanuit de spirituele wereld die ons menselijk vermogen doet overstijgen (en dát is nog zwak uitgedrukt).

PRAKTISCHE UITLEG KAMBO EN AYAHUASCA

Donderdag Kambo:

Deze ceremonie werd geleid door twee mensen. Kambo is het gif (natuurlijk medicijn) van een kikker uit het Amazonegebied. Deze wordt aangebracht op een paar plekjes (spots) waarbij de bovenste laag van je huid wordt blootgelegd voor het aanbrengen van het kikkergif. Het heeft een zuiverende werking. Het reinigt niet alleen het lichaam van giftige stoffen, slechte bacteriën en virussen, maar het helpt ook enorm bij het loslaten van oude emotionele bagage.

Vrijdag, Zaterdag en Zondagmorgen Ayahuasca ceremonie:

Deze dagen werden geleid door vier mensen. Mensen die hun missie op aarde uitdragen met elk hun eigen rol en energie. Ayahuasca is een eeuwenoud plantmedicijn voor de ziel dat sjamanen uit het Amazone regenwoud al millennia gebruiken. Ayahuasca maakt het mogelijk om een diepe innerlijke reis te maken die je helpt om inzichten over het leven te krijgen, door het verleden te helen en oude pijn los te laten. Je kunt een ander perspectief krijgen over het leven, stress te verminderen, meer eigen liefde ervaren en nog veel meer. Na het innemen van het drankje duurt de reis zo’n zes uur.

ALLES IS MOGELIJK

MIJN REIS GEDURENDE DE CEREMONIES
Donderdag worden Marjolein en ik om 12.30 ontvangen in een prachtig thuis van Maria Johanna. We starten met een kennismakingsrondje, een gezamenlijke meditatieoefening, en contact oefening in tweetallen. Hierna starten we de ceremonie met het uitkiezen van twee tarotkaarten. Één kaart mogen we aan het begin omdraaien en voorlezen en de andere is voor bij de nabespreking morgenochtend.

Op het moment dat ik mijn tarotkaart omdraai gaat er een schok door mij heen. Op de kaart staat een afbeelding van iemand in het zwart en een paal met allemaal schedels met de tekst: ‘DEATH’. Mijn eerste gedachte is: Dood, ik wil helemaal niet dood. En waarom pak ik uit alle kaarten nou uitgerekend deze kaart, wat is er positief aan de dood?

Alice, één van de vrouwelijke begeleiders legt uit dat deze kaart een Major tarotkaart is. De kaart betekend REBIRTH (wedergeboorte). Deze kaarten staan voor een diepe, intense en complexe ervaring die mij uiteindelijk brengt naar het beëindigen, opnieuw beginnen, verandering en een transformatie. WAUW, ik heb er zin nu al zin in!

Mijn intentie voor de Kambo ceremonie luidt: Ik wil mijn spirituele gidsen vragen om contact te maken met het onbekende, openminded het onbewuste op te zoeken en mijn lichaam te reinigen van ‘de rommel’ die het in zich heeft.

Hierna wordt de hele ruimte gereinigd met Salie. Kort daarna wordt doormiddel van een pijpje ‘Rapé’ in onze neus geblazen. Rapé is een poedervorm van verschillende kruiden en tabak en opent het derde oog en de hart chakra, waardoor je onmiddellijk het gevoel hebt dat je met alles wat zich om je heen bevindt in verbinding staat, inclusief mensen en je geest. Wanneer je door de eerste ‘prikkel’ heen bent volgt de zogenaamde ‘gronding’. Je wordt direct geaard, het is daarom ook dat dit medicijn tijdens Kambo en Ayahuasca ceremonies wordt toegepast om door een bepaalde fase heen- of uit te komen.

Dit duurt zo’n 5 tot 10 minuten.

Hierna starten we met de Kambo ceremonie. Er worden bij mij 6 stipjes gebrand om mijn eerste huidlaag open te leggen voor het kikkergif. Daarna drink ik twee liter water, dit is noodzakelijk voor het detoxen. We hebben tien uur gevast voor de Kambo sessie zodat het water en kikkergif zijn werk kan doen.

Het duurt vijf minuten voor ik mijn hart intens voel kloppen, daarna zwellen (voor mijn gevoel) mijn wangen en kaaklijn op en begint mijn achterhoofd heerlijk te tintelen. Ook mijn handen voelen warm. Ik moet een ieniemienie klein beetje overgeven. Dan lijkt het uit te werken. Ik ga even naar het toilet en heb een kleine boodschap. Je bent gewoon bij je bewustzijn en kunt gewoon reageren en handelen.

Om mij heen beginnen mensen met de reiniging van hun lichaam dat erdoor zweten en overgeven uitkomt. Iedereen heeft een emmer en gek genoeg voelde ik sterk dat we allemaal gelijk zijn en hetzelfde proces doormaken. Dus ik voel me met al deze mensen op mijn gemak.

Ik ben er helemaal uit dus krijg nog een dosis. Mijn lichaam vecht tegen het gif, ik voel het, helaas geeft het zich niet snel gewonnen. Één van de begeleiders vraagt of ik nog een beker water wil drinken en dan voel ik het direct, diep vanuit mijn onderbuik komt een samentrekking en geef ik over en laat ik los. Mijn lichaam en hersens weten, ja dit is het, the purge!

Hierna ben ik er meteen uit en heeft het gif zijn werking gedaan. Ik praat met een paar mensen die er ook al uit zijn en dan voel ik opeens dat ik heel nodig naar het toilet moet. En daar heb ik een hele grote boodschap, als nooit tevoren en laat ik het los. Hierna voel ik me niet meer misselijk en ik voel me tien kilo lichter, een ware bevrijding van alle rommel in mijn lichaam. Verlost omdat ik heb losgelaten. Zo licht als een veertje.

En wat blijkt nu, ik slik al vanaf mijn 17e dagelijks maagtabletten voor opkomend maagzuur, ik heb dit nu negen dagen nog niet hoeven in te nemen. Gister heb ik spareribs en twee biertjes genuttigd, normaal krijg ik hierna direct last van maagzuur, nu helemaal niks. Het is over, helemaal weg na 16 jaar! WONDERBAARLIJK

Hierna eten we gezamenlijk gezond voedsel en maken we de eerste connecties met elkaar.

Om 4.10 ga ik naar bed en wordt vervolgens om 5.52 wakker. Ik voel me zo scherp, lichter, helderder, energieker dat ik besluit de zonsopkomst te gaan kijken. WAUW, wat een schouwspel.

GOEDEMORGEN WERELD
Ik voel het natte gras onder mijn voeten
Ik hoor het water kabbelen tegen de kustlijn
Ik voel de zon in mijn gezicht met sproeten
Hier sta ik, in het hier en nu, ZIJN!

AYAHUASCA CEREMONIE

Deze avond leiden vier prachtige gidsen de eerste Ayahuasca ceremonie. We starten om 18.00 met de groepsmeditatie en bespreken onze intenties.

De mijne luidt: Ik wil de spirituele gidsen vragen of zij mij inzichten kunnen geven over mijn levensmissie en de zin van het bestaan. Openminded op reis naar het onbekende.

We doen nog een aantal groepsoefeningen en om 20.30 starten we de Ayahuasca ceremonie. We drinken om de beurt twee kleine drankjes en hierna nemen we plaats op ons eigen matras in een ruimte waar ieder hun eigen reis begint. We beginnen met een half uur in stilte om onszelf de werking toe te staan van het drankje. Dan hoor ik de eerste geluiden die gespeeld worden, een handpan en een kosha (windchime). Dan begint mijn reis van ongeveer zes uur.

FASES
Na een half uur wordt onze reis begeleid onder allerlei soorten muziek. Hierdoor doorloop je steeds allerlei emoties. Van extase, dankbaarheid, verdriet, boosheid, verwondering, magie, speelsheid, blijheid, vechten, helen, energie, alleen, schaamte, nieuwsgierig, schuld etc. Het is één grote ontdekkingsreis!

MAGIE EN WONDEREN BESTAAN
Zo ontmoet ik vrij snel mijn kleine kind, hij is speels. Hij pakt een tissue, laat hem door zijn vingers manoeuvreren, gooit hem in de lucht, maakt een prop en gooit hem in de emmer. Hij pakt een nieuwe, maakt er een gat in en kijkt er verwonderd doorheen en schatert van het lachen.

Daarna staar ik naar mijn tissue onder een liedje ‘Imagine’ van John Lennon en probeer ik me in te beelden dat ik van 1 tissue 2 tissues kan toveren. En op dat moment maak ik spelenderwijs van 1 tissue, 2 tissues, Magie, verwonderd kijk ik hoe dat in godsnaam mogelijk is. Ik kom erachter dat het 2 laags tissues zijn (dit maakt weinig uit). Het ging om het moment dat ik geloofde dat ik van 1 tissue, 2 tissues kon maken, dat het gebeurd, ik creëerde Magie en was flabbergasted op dat moment.

MIJN VERTALING VAN MIJN KLEINE KIND: Ik geniet in het moment, ik creëer en laat makkelijk los, raakt keer op keer verwonderd, is puur, avontuurlijk, blij, is een lolbroek, doet wat hij wilt (hoe gek het ook mag zijn), is hoogsensitief, creëert een goede energie door zichzelf te zijn, is in het moment, leert door te doen, ziet de magie in kleine dingen, etc.

WE ZIJN 1!

In een andere fase ga ik op mijn rug liggen, ik zie de aarde en het universum vanaf een afstand en zie de levensenergie van de aarde en al wat daar leeft. Werkelijk ALLES leeft. Dat alles energie heeft heb je wellicht al eens gehoord en nu ik het heb gezien bevat ik het nu pas echt! En alles in ons leven gebeurd met een reden, NIKS is toevallig. De ontmoetingen, ziektes, dat we ‘per ongeluk’ verkeerd rijden of een trein missen etc. Echt ALLES gebeurt met een reden.

Ik heb dingen letterlijk voor mijn neus zien gebeuren, mensen die iemand helen, mensen die delen, mensen die op elkaar reageren. Maar niet alleen mensen, ook vormen, geuren, geluiden zijn energieën die iets met/voor ons doen zonder dat we daar misschien bewust van zijn. Mijn ogen zijn geopend, ik heb het gezien en ben nu wakker. Ik zal de wereld nooit meer op dezelfde manier waarnemen, ik ben wakker en klaar voor de nieuwe wereld. Ik zal bijdragen met al mijn liefde en licht om anderen bewust te maken.

MIJN MISSIE

Ik heb mijn missie zo duidelijk gezien, zo stapte ik van mijn matras pakte ik een kaars. Ik werd zo getrokken door dit warme licht. Ik scheen het licht daar waar het nog donker was. Het kleine kind speelde met het kaarslicht en de schaduw. Hij creëerde (schaduw)vormen met zijn handen op de muur in de vorm van vogels (vrijheid) en hartjes die hij naar anderen stuurde (liefde) met energieën, zodat die mensen geraakt werden door een gemis die zij ervaarden. Deze mensen kwamen hierdoor weer in beweging en zette deze energie om door het door te geven aan mensen in hun omgeving die liefde nodig hadden. Liefde is het antwoord op alles, op pijn, op woede, op oorlog, op ziektes en wij hebben alles in ons om een nieuwe wereld te creëren. Hiervoor zullen we onze lage trillingsfrequenties los moeten laten (onze pijnen, negatieve gedachten, onze haat, onze angsten etc.).

IK WIST HET DIEP IN MIJN HART AL LANG, NU BEN IK WAKKER EN BEVAT IK DE ZIN VAN HET BESTAAN

Wat is dan de zin van ons bestaan? Van wat ik heb gezien is dat we in ons leven allerlei fases doorlopen van liefde t/m angst. En dat al de dingen die we ervaren levenslessen zijn. Levenslessen over liefde, over traumatische gebeurtenissen, pijnen, dingen die ons ‘overkomen’. Het is de bedoeling dat we deze levenslessen ondergaan, accepteren, aandacht geven en loslaten. Keer op keer op keer.

SOMS KLOPT EEN EMOTIE, EEN PIJN, EEN OUDE BEKENDE, EEN LEVENSLES, EEN HERINNERING, EEN SLECHTE GEWOONTE OP ONZE DEUR, HET ENIGE DAT JE HOEFT TE DOEN IS DE DEUR OPEN TE DOEN EN HET DE AANDACHT TE GEVEN DAT HET NODIG HEEFT EN HET ZAL HELEN. TOT HET MOMENT DAT HET WEER AANKLOPT EN HET WEER AANDACHT WIL, OF NIET.

SPIRITUELE GIDSEN

Tijdens deze Ayahuasca ceremonie waren er vier gidsen die ons begeleide. Ik zag hen als:
1 man, Vincent, Beschermer van groep
1 vrouw, Janina, Moeder van Liefde
1 vrouw, Maria, Moeder van Licht
1 vrouw, Yaëla, Spirituele Heler

Zij zorgde goed voor ons en voelde haarfijn aan wat we nodig hadden. Ze bewaakte het groepsproces en haalde het beste in ons naar boven. Ze deelde hun kennis, liefde, licht en vrede.

En zo hebben wij allen ook spirituele gidsen in ons leven. Iemand die onvoorwaardelijk van je houdt, of iemand die er altijd voor je is.

IS ER LEVEN NA DE DOOD

JA, in één leven kunnen we al deze levenslessen niet voltooien. Dus nadat je komt te overlijden zal je opnieuw geboren worden en zal je verdergaan waar je gebleven was. Keer op keer op keer tot je verlicht bent (verder heb ik het nog niet gezien).

Ik had het kaartje ‘DEATH’ en mijn intentie voor de tweede ceremonie kwam in mij op: GO BEYOND!

En de tweede nacht gebeurde dit tijdens mijn Ayahuascareis. Ik voelde al dat dit een heftige reis zou worden. Zo zag ik mijzelf geboren worden en tegelijkertijd was daar het besef van de dood. Ik heb mijzelf tientallen keren zien sterven. Elke keer kon ik mijzelf niet overgeven aan de dood want ik wilde leven. Er kwamen veel emoties los, veel pijnen, depressie en verdriet dat ik moest verwerken. Totdat ik uiteindelijk de kracht niet meer had om te vechten voor het leven. Ik gaf me over en stierf.

Achteraf kan ik zien dat dit nodig was. Als ik terug kijk (hoe bizar ook) dat ik de tarotkaart ‘DEATH’ trok, die eigenlijk iets heel moois betekend ‘Rebirth’ dus wedergeboorte voel ik nu dat een deel (de pijn, verdriet, depressie) is overleden (die heb ik achtergelaten) en dat ik opnieuw geboren ben. Ik heb weer een transformatie gemaakt, wauw wat is dit bijzonder.

Het gevecht is eindelijk over! Een situatie is beëindigd en ik voel me werkelijk vrij!

ENERGIE

We kunnen onze energieën sturen. Heb je weleens aan iemand gedacht en dat je een telefoontje op berichtje ontving van die persoon. Je energie werd gehoord. Dit kun je werkelijk met alles doen!

Dit heb ik meerdere keren ervaren en zien gebeuren.

Zo was ik tijdens de reis ook verwikkeld geraakt in een strijd, en ik was zo aan het vechten. Op dat moment ging Vincent (één van de begeleidende gidsen) naar bed want die had de nacht ervoor niet geslapen omdat hij steun bood aan iemand. Op het moment dat hij naar bed ging en langs liep stuurde ik al mijn energie naar hem omdat ik zijn hulp nodig had. En op het moment dat in de gang verdween zag ik zijn schim in de spiegel die in de gang stond. Ik wist dat ik hem nog één keer zou zien op zijn weg (de trap) naar boven. Toen hij de trap op liep stuurde ik energetisch een schreeuw om zijn hulp zonder daadwerkelijk iets te zeggen. Op dat moment kwam hij rechtstreeks terug op mij afgelopen en knielde aan mijn bed. En bevestigde dat hij mij zag, dat ik zo goed bezig was en dat het vechten genoeg is geweest. Op dat moment gaf ik me over. Dit moment zal ik nooit meer vergeten. Hierna volgde een vredig gevoel.

TOEVALLIG?

Bij aankomst zie ik een karkas van een ekster in de tuin liggen. Ik maak hier een foto van. Waarom geen idee. Ik vind het creepy en mooi tegelijk. En op de laatste dag voel ik dat er iets mist in de tuin. En ik voel de gedachte opkomen… nee…dat kan niet! En wat blijkt de vogel is niet meer. Verwonderd, want ik voel het. Dit was mijn kaartje ‘DEATH’, mijn pijn, depressie en verdriet zijn verdwenen. Ik voel het werkelijk waar, het is niet meer!

THE HAPPY COUPLE

Marjolein en ik vertellen aan een aantal mensen onze eerste ontmoeting en date. Het is net een sprookje en erg romantisch allemaal. En tijdens onze Ayahuascareis hebben we beide ons eigen proces. En tegelijkertijd zo’n goede connectie. We reageren zonder te praten op elkaar en schieten velen male keren samen in de lach tot tranen toe. Deze energie heeft een hele positieve werking op de gehele groep. We kregen daarom de bijnaam: THE HAPPY COUPLE

BIJDRAGE & DELEN

Ik heb nu een leeftijd van 33 jaar en mijn zwaarste missies zitten erop in dit leven. Dus mijn nieuwe missie is dat ik zal bijdragen aan een betere wereld. Dit ga ik doen door mensen te inspireren en te helpen via coaching, mijn aankomende boek en daarnaast fotografie. Want zelfs tijdens mijn Ayahuascareis maakte ik plaatjes met mijn handen van momenten. Deze zullen mij voor altijd bij blijven…IMPRINTS FROM THE SOUL.

WIJ MENSEN MAKEN ALLEN ONGEVEER HETZELFDE MEE, HOE WE ERMEE OMGAAN, DAT MAAKT HET VERSCHIL IN DE UITKOMST.

IK BEN ONTWAAKT

Achteraf heb ik hier mijn leven lang naar gezocht, ik wist dat er meer was. Ayahuasca heeft mij een gevoel van compleet-zijn gegeven. Een nieuwe wereld van oneindige liefde en mogelijkheden. Het voelde als thuiskomen.

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn’.

Voel je vrij om vragen te stellen Ik heb nog meer concrete situaties ervaren, het is gewoon te veel om te benoemen. Woorden en beelden doen deze ervaring zoveel te kort!

Ik ga dit zeker vaker doen.

Heel veel liefde en licht,

Van een boodschapper en lichtwerker,

Fabian