Ayawattes?!?

Ik hoorde tijdens mijn reis voor het eerst over ayahuasca. Een medereiziger had onlangs een ayahuasca ceremonie gedaan in Zuid-Amerika. Een intense innerlijke reis. Het heeft op dat moment even mijn aandacht, echter was ik op dat moment al letterlijk bezig aan een intens mooie reis.

Ayahuasca is een eeuwenoude spirituele plantenmedicijn komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied. De inheemse volkeren zien het als medicijn dat met respect en de juiste intentie benaderd hoort te worden.

Ayahuasca maakt een shift in je bewustzijn. Het stelt je ego tijdelijk op non-actief zodat je door de barrière van dat verdedigingssysteem heen kan breken en je toelaat tot je onderbewustzijn.

En begin dit jaar komt er weer iemand op mijn pad tijdens onze stilteretraite met een ervaring van een ayahuasca ceremonie. Ze vertelt over een wereld waarin oneindige liefde gepaard met prachtige visioenen kan ervaren of juist je meest gevreesde angsten tegenkomt. En wanneer je oog in oog komt te staat met je angsten, die meestal voor je verschijnen als demonische figuren, dan is het van belang ze onder ogen te komen. Wat je ervaart zegt ze is je eigen angst symbolisch gevisualiseerd door de ayahuasca. Door de confrontatie aan te gaan kan je deze negatieve energie opruimen door letterlijk over te geven. Wat het om die reden ook een nogal ongemakkelijke ervaring maakt. Het feit dat je met onbekende mensen in een ruimte ligt waar je de controle volledig los moet laten is niet heel erg geruststellend. Want wat er binnen in je omgaat kan er namelijk heel anders uitzien aan de buitenkant.

Dus ik heb begin dit jaar een wensenlijstje gemaakt met dingen die ik dit jaar ga doen.

Volgende week is het dus zover en heb ik een 4 daagse Kambo + Ayahuasca retraite geboekt samen met Marjolein. We ontwikkelen ons graag. Ook voor de yoga en coachingreis die we zelf organiseren.

Ik heb sterk het idee dat het de tijd ervoor is en dat tijdens deze innerlijke reis het onbewuste, bewust zal worden. Blokkades zullen vervagen, verborgen pijnen zullen helen en mijn licht zal groeien na deze innerlijke reis.

Ik voel het: ‘Het wordt de trip van mijn leven!’

Namasté ???