DE DOSSIERS VAN MIJN VERLEDEN

Wat is het vandaag een mooie dag om naar binnen te keren. Heel de dag zit ik op mijn kamer. Ik brand een kaarsje, De geur van de wierrook verspreid zich en op dit moment luister ik het nummer ‘ End of suffering’.

Ik spit op dit moment 3 dossiers door (verschillende opnames in Dordrecht, langdurige opname in Spijkenisse en verslagen van de huisarts en bedrijfsarts) over één van de meest zware periodes uit mijn leven. Het is moeilijk te bevatten hoe ik op 18-jarige leeftijd al zo diep in een depressieve periode heb kunnen belanden.

Ik lees onder andere hoe ik meerdere pogingen heb gedaan om mezelf van het leven te beroven. Omdat de wanhoop, de gedachtes, de leegte, de pijn, schuldgevoelens, mijzelf strafte terwijl ik liefde nodig had, het verdriet, mezelf als last voor anderen ervaarde en opgekropte emoties te zwaar voelden dat ik maar 1 uitweg zag.

En daarnaast heb ik in die periode ontzettend veel lessen geleerd over het leven en mijzelf. Zo kreeg ik meer inzicht in wie ik werkelijk wilde zijn, dat ik niet ‘niet meer wilde leven’ maar dat ik ‘anders wilde gaan leven’, op een voor mij prettige manier. Zo leerde ik verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven. Ik ging mijzelf op nummer 1 plaatsen, ik ging mijzelf meer liefhebben, ik leerde negatieve gedachtes en patronen doorbreken, en ik leerde dat anders zijn juist iets moois is omdat we allemaal uniek zijn met onze eigen talenten en kwaliteiten. Dat maakt ons authentiek.

Het is nu soms lastig te bevatten dat deze dossiers over mij zelf gaan omdat ik nu zo anders in het leven sta. En dat heb ik allemaal aan mijzelf en dus ook deze moeilijke periode te danken.

De reden wat maakt dat ik dit boek aan het schrijven ben gegaan is om anderen te helpen die zich hierin herkennen en worstelen met soortgelijke gevoelens. En dit zal pas het begin zijn omdat ik echt een bijdrage wil gaan leveren aan een betere wereld vanuit mijn hart en vanuit mijn onvoorwaardelijke liefde <3