De eerste 12 dagen Noorwegen

De eerste 12 dagen Noorwegen zijn een feit. Ik heb 10 dagen in de bergen vertoeft en 2 dagen in de bewoonde wereld op een camping.

Als de rest van mijn reis zo wordt als de eerste 12 dagen dan wordt het 1 groot episch avontuur.

Ik heb afgezien, ik heb me verwonderd, ik heb kwaliteiten ontdekt van mezelf, ik heb me verbonden gevoeld met de mensen tijdens mijn reis, ik heb Chinezen, Australiërs, Canadezen, Engelsen, Belgische, Duitse, Nederlandse mensen ontmoet. Mensen (jong en oud) die dezelfde droom delen en hun hart achterna gaan. Ik heb kampvuurtjes gebouwd en een biertje gedaan met deze mensen. Ik heb mijn behoefte in de natuur gedaan, ik heb een ijskoude douche van kletterend regenwater gepakt in de bergen, ik heb heerlijk gelezen (mensen die mij kennen weten dat ik dat niet graag deed), ik heb heerlijk gekookt in de bergen, ik heb bij elkaar al een 35km gehiked met een bepakking van gemiddeld 35kg, hierdoor heb ik spierballen en een nek als nooit tevoren , Ik ben superior geworden in het lopen met mijn hikestokken, je zou me eens moeten zien, als een soort spinachtige (alleen dan met 4 poten) beheers ik de rotsachtige paden). Ik hou van wassen in het washok want hier kan ik bamisoep  maken met de aanwezige waterkoker en tegelijkertijd mijn telefoon opladen,  ik heb haast geen tijdsbesef omdat ik zo in het hier en nu bezig ben, hierdoor begin ik soms pas om 21u met koken, dat het soms laat is eer dat ik ga slapen of juist heel vroeg opsta voor de zonsopkomst , het 4 vd 12 dagen lekker weer is geweest, ik als een soort oermens de natuur trotseer, ik de vrijheid en het geluk voel dat ik wilde, dat het me echt bijna niks meer kan schelen wat anderen denken, dat ik hierdoor heel dicht bij mij hart sta (Zijn).

Na 12 dagen in de bergen besluit ik om mijn spullen in te pakken en weer eens naar de bewoonde wereld te gaan. De eerste 2 weken waren intens, mooi en zwaar tegelijk. Ik kan niet wachten om weer eens warm te douchen . Normaal doe ik dit elke dag om mijn gevoelige rug en nek te verlichten. Nu deed ik dit met 1 malig een ijsjoude douche. Dit was zo een bijzonder moment omdat ik gebruik maakte van het kletterende regenwater dat van hoog neerviel via rotsformaties. Thuis zou ik dit nooit doen maar hier alleen in de bergen is niks te gek!

Na 75 minuten ben ik weer beneden. En ik kom aan bij een camping. Er is hier freewifi (wat ook meteen het wachtwoord is) en ze hebben warme douches. Ik zet mijn tent  op en pak mijn toiletspullen. Ik trim eerst mijn baard weer netjes. Er hangt een spiegel in de douche wat voor mij niet perse had gehoeven en 2 dingen vallen mij op. Ik heb een super bruine kop (ik dacht dat dit kwam door mijn groen gekleurde tentdoek) en ik heb arm, been, nek en rugspieren die ik nog nooit had gezien, wauw !

Ik stap onder de douche en heb 3 verschillende bad en douchegels van rituals (haman geur). Ik zet de douche op heet en wauw wat heerlijk voelt dit! Het warme water klettert over mijn hoofd langs mijn oren (het kletteren klinkt net als de regendruppels op mijn tentdoek maar dan aangenaam warm en welkom).

Ik sta zeker 20 minuten met de doucheknop ingedrukt. Daarna zo’n 5 minuten per fles badschuim. Met een scrub, badschuim en een soort olie achtige douchegel verwen ik mijn lichaam ten top. Zelfs mijn voeten krijgen volledig een massage want die hebben het zwaar te voorduren gehad.

Elke keer denk ik nog 1 keer drukken en dan is t klaar, dit houdt vervolgens nog 10 minuten aan

Hierna droog ik me af met een fris schone handdoek en stap ik weer eens in schone kleding en droge sportschoenen, ik voel me als herboren

Verder vertoef ik de middag in het restaurant. Neem ik een heerlijke cheeseburgermenu  met een colaatje, gewoon omdat het kan!

Daarna shop ik een middag/avond aan de fotos van een bruidspaar die ik net voor mijn vakantie heb geschoten , life is great!

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?