Een dag in Trondheim

Op de terugweg van Lofoten besluit ik naar de stad Trondheim te gaan. Ik ervaar een wereld van verschil tussen een stad of de bergen en kleine dorpen. Een hoop stoplichten en de parkeerplaatsen zijn overvol. Eenmaal een plekje gevonden trek ik al lopend door de hele stad. Er zijn hier een hoop fietsers en hardlopers. Hier ontmoet ik Jeroen uit Nederland en we kletsen een tijdje.

Daarna kom op een groot plein waar iets gaande is. Er begint iemand te praten, er start muziek en de mensen gaan random met elkaar dansen. Wat een mooi idee om zo de dag te beginnen. Mensen die plezier hebben en continue wisselen van danspartner. Ik besluit later ook gewoon om mee te doen. Heerlijk die verbinding met onbekenden.

Ik ontmoet een Duitse jongen genaamd Chris, 22 jaar, en momenteel afstuderend in Trondheim. Hij overnacht daar bij andere leeftijdsgenoten die een zelfde studie doen. Fotograferen is ook zijn passie en wil na zijn studie ook gaan reizen dus ik inspireer hem met mijn ideeën. Hij vraagt of hij mij mag portretteren dus alle credits naar hem voor de eerste foto. Een bijzondere ontmoeting dus we delen onze gegevens uit. We hebben regelmatig nog contact via social media. Wie weet kruizen onze paden nog eens in de toekomst.

Daarna maak ik diverse foto’s van de stad met als hoogtepunten:

  • Nidarosdom Trondheim
  • Rockheim museum
  • The Old Town Bridge
  • Kristiansten Fortress
  • The Wharves Brygen

In de avond besluit ik om naar een hoogpunt te gaan. Bij Kristiansten Fortress heb je een mooi panorama uitzicht over de hele stad. Hier ontmoet ik Leon, een backpacker uit Duitsland van 19 jaar. Hij reist al een maand door Noorwegen. Hij heeft net gekookt en gegeten en is klaar om op zoek te gaan naar een slaapplek. Hij wil kijken om zijn tent ergens beschut op te stellen. Hij moet dan echter eerst 2 a 3 kilometer naar boven hiken. Dus ik besluit hem een lift te geven. We kletsen een tijdje en hij geeft me een tip om naar de Atlantic Road te gaan. Dus dat ga ik eens uitzoeken morgen.

 

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?