Een stukje vanuit het hart en mijn innerlijke reis, zin in vanavond!

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘hoe is het met je’ en ’wat doe je momenteel’.

Als ik eerlijk ben, toen ik na mijn reizen weer terugkwam in Nederland heb ik lang de tijd nodig gehad om letterlijk en figuurlijk weer te landen.

Hierna kreeg ik het best even lastig. Ik had mijn derde grote droom verwezenlijkt en wist even niet zo goed meer wat ik nu wilde. Ook voelde ik dat de ratrace weer op de loer lag. En als ik mezelf iets beloofd had tijdens de reis was het dat ik hier niet meer in mee zou gaan. Tijdens het reizen voelde ik zo’n vrijheid en was ik enorm gelukkig omdat ik datgene deed waar ik blij van werd.

Tijdens het reizen stelde ik mijzelf de vraag, wat maakt dat dit zo resoneert? En ik ga op zoek naar hoe ik deze vrijheid en geluk kan vertalen naar een leven in Nederland. Tijdens dit proces ontstaan er 2 ideeën.

Zo ontstaat het idee om kleiner te gaan wonen. Op reis leef ik uit mijn backpack en slaap ik in mijn tentje, een cabine of zelfs in mijn auto. Ik kom tot het besef dat ik me met heel weinig spullen, erg gelukkig voel. Het belangrijkste is een veilige plek en eten en drinken. Schone kleren en een douche zijn lekker mee genomen en mijn camera is een luxe.

Daarnaast merk ik dat de natuur een positieve werking op mij heeft en dat ik meer stil sta, hoe wij mensen om gaan met deze prachtige aarde. Hierin word ik mij meer bewust hoe ik zelf een aandeel kan hebben in mijn ecologische voetafdruk.

Een ander ding is de maandelijkse lasten (vooral hypotheek) die maken dat ik ‘verplicht’ wordt om te gaan werken. En al hoewel ik het werken in de kinderopvang/jeugdzorg met mijn hart deed zit er ook een keerzijde aan. De dagelijkse verplichtingen, verwachtingen van anderen, het pedagogisch beleid, de sleur van een 40 urige werkweek passen niet meer bij mijn persoonlijkheid.

Maak voor jezelf eens de volgende rekensom:

Maandelijkse hypotheek: Netto maandsalaris x 100 = aantal % kosten van je maandelijkse inkomen.

Voorbeeld: 1000 : 1800 x 100 = 55,6% van de inkomsten gaan naar hypotheek.

Dit is nog zonder overige maandelijkse lasten.

 

De volgende som gaat over de tijd dat je hiervoor werkt per week.

Hiervoor doe je ‘het aantal procent van de inkomsten’ : door 100 en x het aantal contracturen per week.

Voorbeeld: 55,6% : 100 x 40 = 22,2 uur per week werken voor mijn hypotheek

Los van de kosten zijn er nog een tal van factoren die meespelen in de keuze van kleiner wonen.

 

De hoeveelheid tijd die we daadwerkelijk doorbrengen in huis

Gebaseerd op eigen voorbeeld van hierboven en situatie:

Werken 8u per dag + ½  uur pauze + 45 minuten reistijd

Slapen 8u

9,25u +8u = 17,25u

Ik was dus al 17,25 uur aan het werken en aan het slapen. Dit houdt in dat ik 6,75u actief in huis ben. Los van dat ik het huishouden nog moet doen (boodschappen, koken en schoonmaken) en los van dat ik een avondje langs vrienden ga en 2x per week 1 ½  uur sport. Dus wat mij betreft zijn het dure uurtjes voor de daadwerkelijke tijd die ik thuis ben!

Door de komst van onze tinyhouse weten we de maandelijkse kosten aanzienlijk omlaag te krijgen. Hierdoor kunnen wij beide onze passie uitoefenen (yoga en fotografie) en hebben we de tijd om te doen wat wij willen.  Het geeft ons vrijheid. Natuurlijk zitten er meer voordelen aan die ons aanspreken.

Het 2e idee ontstaat tijdens mijn reis, ik heb een hoop gedeeld met anderen met als doel anderen te inspireren vanuit het hart. En na mijn reis twijfel ik of ik toch weer ‘moet’ gaan werken om de maandelijkse lasten te betalen. Ik solliciteer en vind een baan bij een sportbso. Iets dat ik vroeger met veel passie deed. Echter na een maand proefperiode merk ik dat ik hier niet gelukkig meer van word en dat dit niet meer bij mij past. Met pijn in mijn buik zeg ik deze baan op. Het inzicht dat dit mij gaf was dat ik weer ging luisteren naar mijn hart en ik besluit het gehele proces, de ideeën en ervaringen van de reis te gaan delen via seminars. Iets wat ik nog nooit gedaan heb. Ik ben 2 maanden druk in de weer om tot een prachtig eindresultaat te komen. Na mijn eerste try-out sta ik vanavond voor een uitverkocht seminar in Rotterdam. En ik voel het, dit is wat ik wil en waar ik blij van word. Ik heb er zin in!

Tot vanavond liefs Photographerontour.

 

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?