En dan komt daar mijn Bewustwording…

Ik zit nu op de ferry naar Lofoten en de fjorden zijn zo mooi. En dan komt daar mijn bewustwording en er rollen tranen van geluk over mijn wangen. De afgelopen 6 weken avontuur, mijn innerlijke reis vallen opeens. Het afgelopen jaar ben ik zoveel dichter bij mijn hart gekomen. En ik zeg jullie bij deze dit wordt een inspirerende lange blog.

Als jullie denken dat je extrabijzonder moet zijn om iets te bereiken, gooi die overtuiging dan maar direct in de prullenbak.

Ik ben momenteel zo gelukkig, het is met geen pen te beschrijven. Ik voel dat dit mijn missie is in leven. De punten uit het verleden krijgen ineens verbinding waarom ik hier op aarde ben.

Als kind wilde ik drie dromen waarmaken in mijn leven.

  • Werken in de zorg
  • Fotograaf worden
  • Een wereldreis maken

 Mijn tour door het verleden

Al van jong af aan zat het in mijn bloed om te zorgen voor anderen. Helaas was dit niet in de juiste balans. Ik gaf meer dan dat ik had, waardoor ik niet voor mijzelf kon zorgen.

Door een hoop ‘shit’ had ik van mijn 18e tot en met 21e een zware depressie. Ik ben drie jaar klinisch opgenomen geweest want ik wilde niet meer leven. Na een hoop ups en downs en een klinische opname ging het stukken beter.

Ik heb mijn studie SPW afgemaakt wat droom één was. Ik ben gaan werken met kinderen vanuit het hart. Zij zijn immers de toekomst dus als ik mag helpen bij de opvoeding dan doe ik dat met alle liefde.

Van jong af aan had ik ook een passie voor fotografie. En ook deze tweede droom heb ik waar gemaakt door dit naast mijn studie/werk te doen! En geloof me, ik ken een hoop tegenslagen en toch doe ik het nog steeds. Passie is één van de sterkste drijfveren.

Ik heb me altijd voor mijn ‘shit’ geschaamd en het zo stil mogelijk gehouden, maar na de positieve verandering, mag de hele wereld het weten, zodat ik mensen kan delen, inspireren, verbinden.

Het roer om!

In 2015 kwam ik in contact met NLP en een heel bijzondere vrouw via één van mijn beste vriendinnen. Deze bijzondere vrouw heeft me geholpen tijdens een paar coaching gesprekken. Tijdens ons eerste gesprek vroeg ze: “Waar wordt je gelukkig van?” Ik antwoordde: “Van mijn familie en vrienden, financiële zekerheid, een huis, een goede baan met een vast contract.” En afgelopen jaar had ik al deze dingen en toch voelde ik me niet gelukkig. De depressie stak weer de kop op in de wintermaanden. Ik dacht: “Is dit het nou? Wil ik zo 108 worden? Er moet toch wel meer zijn?”.

En net voor de start van de opleiding stelde ze me na zes gesprekken weer de vraag: “Fabian, waar word jij gelukkig van?” En ik antwoorde: “ik wil van kinds af aan al op wereldreis…”. “Nou, wat houdt je tegen?” En meteen daarna kwamen de overtuigingen, twijfels en angsten. Ik moet toch werken, ik heb geen geld, ik zit vast aan een huurcontract, een wereldreis is duur, ik heb een vriendin, en wat als ik terug kom, waar vind ik nog een baan in deze tijd etc.

Tijdens de opleiding is mijn derde droom die ik tot nu toe weggestopt had gaan leven en ik heb het mijn doel gemaakt tijdens de opleiding om mijn grootste droom te realiseren. Dankzij de interventietechnieken die ik leerde, heb ik mijzelf volledig onder handen genomen. Al mijn overtuigingen, angsten en twijfels uitgeplozen. En wat bleek, 70% was gebaseerd op angst, overtuigingen en twijfels. En de 30% die realistisch was, heb ik uitgezocht wat ik daarvoor nodig had. En ja, dit zijn ook dingen die niet leuk waren om te doen. Ik ben ervan overtuigd dat je offers moet maken als je je droom werkelijkheid wilt maken. Als het makkelijk was, had iedereen het wel gedaan (ook een overtuiging hahaha).

Dus in plaats van anderen de schuld te geven dat dingen niet lukte of te wijzen naar het systeem, heb ik er bewust voor gekozen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen op de dingen die mij gelukkig maken in het leven door te doen!

Mijn motto

No matter how bad it is, or how bad it gets, I’m going to make it.

En nu leef ik mijn droom! Ik heb mijn huis gecanceld, mijn baan opgezegd om mijn droom te leven. En dit resoneert zo met mijn hart dat ik elke seconde (86400 per dag) geniet en benut.

Het doel

Gaan in vrijheid.

Plezier, avontuur, andere culturen ervaren, zonder plannen, fotograferen, grenzen verleggen, backpacken, go with the flow, verbinden met mensen, delen, tegelijk een innerlijke reis beleven, mijn droom leven, gelukkig zijn, mooie dingen zien, levenservaring opdoen, lowbudget reizen en helpen.

Mijn creatieve deel krijgt nu alle ruimte om mijn missie te bewerkstelligen. Ik wil delen met de wereld en mensen inspireren hun dromen werkelijkheid te maken.

Ik heb 5 á 6 plannen om deze droom waar te maken in combinatie met fotografie. En de plannen blijven veranderen, echter het doel blijft hetzelfde.

Ter onderteuning ben ik naast mijn facebook en instagram bezig met een website om te delen. Verhalen, ontmoetingen en prachtige foto’s en video’s. En ik wil mijn hele arsenaal aan foto’s en video’s van over de hele wereld gratis delen met jullie, het thema is SHARE <3 Alle mensen en bedrijven mogen ze gratis downloaden en gebruiken voor welk doeleinde dan ook. Als wallpaper, canvas aan de muur of promotiemateriaal.

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?