Even terug in Nederland

Zodra ik de grens over ga met de auto roep ik tegen mijn vriendin, yeah ik ben weer in Nederland. Toch een soort thuiskom gevoel.

En ik merk meteen een aantal ‘kleine’ verschillen. Ik moet me weer aan bepaalde snelheden houden (na in Duitsland te hebben gereden valt dit op) en de bumperklevers proberen me regelmatig aan de kant te drukken want ik rijdt precies 130. Ik zoek weer mijn favorite radiozenders op, leuk weer even ‘het geluid’ te horen of de radio dj’s van 538. Ook hier valt me op dat er naar mijn idee een hoop onzin gekletst wordt over ene treitervlogger genaamd Boef. Pfff…

Wat me ook opvalt is de reclame waarin ik overspoeld wordt met de reclames om dingen te consumeren. Koop dit, sluit een nieuw mobiel abonnement af, leen geld, bespaar 40% op dit, lekker bellen met balblabla…Ik luister voor het eerst nog even het nieuws waar mijn stemming niet veel beter van wordt dus druk na 20 minuten mijn radiocd speler alweer uit. Ik voel me nu al overspoeld door deze prikkels van weggebruikers met haast en het getetter op de radio. Duidelijk iets wat ik niet gemist heb in Noorwegen.

Ik wil er voor waken dat ik zelf niet mee ga in deze flow.

De eerste dag wil ik zelf alweer zoveel doen en regelen en gelukkig neemt Marjolein me mee naar buiten. Ze zegt:’ Ik heb nog 1 dag vrij en ik wil iets leuks doen. We gaan heerlijk wandelen in de bossen en in de avond gaan we lekker samen uiteten.

De volgende dag zie ik mijn moeder, 2 zussen en mijn nichtjes en neefjes weer. Wat zijn ze gegroeid en wat heb ik ze gemist realiseer ik me nu ik ze weer zie.

Vanavond ga ik eten met mijn beste vrienden en morgen komt de hele familie speciaal voor mij compleet bij elkaar.

Ik heb voor mezelf een lijst gemaakt met dingen die ik wil opzetten/ regelen voordat ik over 6 weken naar Zuid-Amerika mijn reis voortzet.

Mijn klerenkast voelt weer als nieuw en de keuze in het aantal schoenen, serieus om me voor te schamen. Dit valt me op omdat ik de afgelopen 3 maanden heb geleefd met een paar shirts, broeken en 2 paar schoenen.

Ik ga bijna al mijn spullen verkopen die ik niet meer nodig heb. Ik heb een droom en daarvoor zal ik een aantal offers moeten maken. Het is bizar hoe weinig ik nog geef om materiaal al heb ik er altijd hard voor gewerkt. De gedachte is, wat heb ik nou echt nodig? Dus mocht iemand nog iets willen kopen, ik doe het volgende weg:

Imac 27inch
Auto Peugoth 206
Wasmachine Siemens iQ300
UHD LG TV 55 inch
Yeti 150 met 2x Nomad 20 zonnepanelen
Nikon D300 + battergrip + Nikon 70-300mm 5812 clicks
Quadcopter UDI 818A met HD Camera nieuw
Tamraq Expedition 6x camera rugzak
Complete set studioking FS400 studioflitsers
2 hanglampen nieuw ‘Factory’ van karwei
vloerlamp en 2 wandlampen van ‘Kryssbo’
tv meubel Lack
epson aculaser C1600
Prinses friteuse

verder heb ik nog pannen, bestek, dvd dolbysurroundset, cd-speler met boomboxen, die voor een klein prijsje overgenomen mogen worden.

 

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?