Fietsen in Suriname

Maandag 14 November 2016

Marco en ik staan vroeg op om ons proces-verbaal op te halen voor de verzekering. Even zijn we blij want de papieren zijn klaar. Echter moet er nog onderzoek gedaan worden volgens de inspecteur. Dit vind ik een beetje vreemd aangezien we al 2 dagen verder zijn en het nieuwsbericht al in de krant staat. Over 2 dagen liggen de papieren klaar en dan kunnen we deze ophalen.

Hierna gaan Marjolein en ik een dagje fietsen door Peperpot (entree 20 SRD/2,50 euro) en Nieuw-Amsterdam. Hiervoor nemen we 2 keer de boot. Nu fiets ik thuis vrijwel nooit omdat ik niet hou van zweten. Aangezien ik dat argument hier overboord heb gegooid omdat er geen ontkomen aan is stap ik vrolijk op de fiets. We fietsen zo’n 25 kilometer door Suriname in een felle zon en 35 graden, want we hebben er zin in :D. Mooie plekjes, leuke en vriendelijke mensen. Dus weer een aantal positieve ervaringen wat betreft de vriendelijkheid van de mensen hier. We drinken samen bijna 4 liter aan vocht om het er vervolgens meteen weer uit te zweten.

We wachten nog even op de pier want vandaag is de Supermaan. Ik wist dit al een paar maanden van tevoren en ben speciaal naar een plek gegaan waar deze goed te zien zou moeten zijn. Echter is het uitgerekend deze dag onwijs bewolkt en regent en onweert het aan één stuk door. Jammer maar helaas, geen maan te bekennen.

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?