Goeiemorgen Noorwegen!

Zo 7 aug

Ik word voor de wekker van 4u wakker (in mijn tentje gelegen naast de Trolltunga) en gok op een mooie timelapse v/d vroege morgen bij Trolltunga. Ik heb het al meerdere keren gedaan maar ik vond het ochtendlicht niet zo mooi. Wel andere mooie taferelen. Ik pak mijn spullen in het donker en na mijn ochtendrituelen (roken, plassen aankleden) ga ik richting Trolltunga (zo’n 5min lopen).

Rond 4u zie ik 2 mooie opties, 1 waar de zon opkomt en aan de andere kant  Trolltunga,lastige keuze…Zeker weten mooie kleurrijke kleuren met de zon of Trolltunga met hopelijk een beetje mooi gekleurde wolken. Ik ga voor het 2e met mijn vingers gekruist. Ik zoek een mooie plek op en stel mijn gopro in. Daarna loop ik een stuk terug om wat foto’s te maken van de zonsopkomst.

Een andere meid is ook zo vroeg als een vogel en maakt net als ik foto’s. Jammer dat ze waarschijnlijk ook in mijn timelapse voorkomt haha…Een uur later zijn mijn handen en voeten voor mijn gevoel zowat 10 graden onder nul. Ik denk eraan om terug te gaan, maar weet dat het nog mooier kan zijn in de morgen dus beter even wachten, wachten en wachten…Dan begint t ook lichtjes te hagelen!

Ik draai me om van t zicht van de zon naar de Trolltunga en dan WAUW !!! Ik trek een sprint richting de Trolltunga en onderbreek zelfs mijn timlapse (wat ik tot nu toe nooit heb gedaan) want er ontstaat een mooie regenboog. De lens van mijn camera krijgt hem er niet op zo groot is die en hij is helemaal heel! De kleuren worden steeds helderder dus ik ben gezegend met mijn gopro want die pakt hem helemaal in het kader. Ik maak schitterende foto’s.

Intussen heeft de meid ook door waarom ik als een dolle koe terug sprintte. We maken samen foto’s en de regenboog houdt zolang aan dat we zelfs om de beurt op de Trolltunga kunnen staan samen met dit spectaculaire natuurverschijnsel. Mijn dag kan niet meer stuk! Wat voel ik me vereerd en gelukkig dat ik dit ochtendverschijnsel heb mogen aanschouwen.

Langzaam verdwijnt de mooie lucht en veranderd deze in een lichtbewolkte ‘normale’ morgen. Ik hoor om 6u hier en daar verschillende wekkers uit andere tentjes. Niet wetende dat ze een prachtig natuurverschijnsel zijn misgelopen…wat niet weet wat niet deert.

Goeiemorgen Noorwegen

 

photographerontour-rainbow rainbow-trolltunga

 

 

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?