GROND MET WOONBESTEMMING GEZOCHT

Wij (Marjolein en Fabian) kunnen jullie hulp hard gebruiken. We zijn opzoek naar mensen die over een stuk grond beschikken (met woonbestemming) om voor tijdelijke bewoning onze zelfvoorzienende Tinyhouse op te plaatsen in gemeente WESTVOORNE.

WE WILLEN AAN AL ONZE VOLGERS EN MENSEN IN WESTVOORNE VRAGEN OM DIT BERICHT TE DELEN MET MENSEN DIE IETS VOOR ONS KUNNEN BETEKENEN ZODAT HET ONS BIJ DE JUISTE MENSEN BRENGT EN ONZE DROOM WERKELIJKHEID WORDT

We staan in de krant met een mooi artikel van de Brielsche Courant.

 

875951.indd.

Voor info en vragen zijn we bereikbaar via: info@photographerontour.nl of via 06-28319932

WAAR GAAN JULLIE STAAN?

Dit is denk ik wel de meest gestelde vraag die we gekregen hebben. 1 jaar voor de bouw (januari 2017) deden we een verzoek bij de gemeente Westvoorne en Brielle. Deze werden beiden afgewezen. In 2018 deden we nog een principeverzoek. In Brielle werd deze afgewezen.

De gemeente Westvoorne wil nu WEL de moeite nemen. Het principeverzoek voor het perceel waar we van de eigenaar mochten verblijven werd afgewezen op grond van dat het geen woonbestemming heeft.

DE GEMEENTE GEEFT AAN DAT ER MOGELIJKHEDEN ZIJN ALS DE GROND EEN WOONBESTEMMING HEEFT.

Dus Marjolein en ik zijn op zoek naar iemand die het ons gunt om een stuk land tijdelijk ter beschikking te stellen waarop wij mogen verblijven in onze zelfvoorzienende Tinyhouse.

WE HADDEN EEN STUK GROND

Onze eigen gebouwde zelfvoorzienende Tinyhouse is klaar en we hadden iemand met een perceel in Westvoorne die ons verhaal en idealen zo mooi vond dat we op haar grond mochten staan. Helaas dacht de gemeente hier anders over. Op dit perceel zat geen woonbestemming, wat het niet mogelijk maakte om hier tijdelijk te wonen met ons prachtige Tinyhouse.

Natuurlijk was dit even een domper maar we laten het hier niet bij zitten. Er zijn meer mogelijkheden. We zijn ervan overtuigd dat het ons zal lukken.

ONS VERHAAL IN HET KORT:

Terug van een lange reis, gingen wij (Fabian en Marjolein) nadenken over wat ons echt gelukkig maakt. Dat zit ‘m vooral in het ervaren van vrijheid. Daarnaast willen we bewust omgaan met de aarde en de natuur. Natuurlijke middelen, minimaliseren en het leven met wat we werkelijk nodig hebben, vormden de ingrediënten voor het verwezenlijken van een eigen Tinyhouse. Nu, zo’n anderhalf jaar later, staat ons mini-huis op wielen er bijna. Volledig eigenhandig gebouwd met hulp van Marjoleins vader, geheel ontworpen naar eigen smaak en behoeften én bovendien volledig duurzaam.

De ontwikkeling van het Tinyhouse startte in januari 2017.
Het Tinyhouse weegt 3500 kg en is 25 m2 (7,8 m x 2,5 m x 4 m). De ruimte binnen is dusdanig efficiënt benut en ontworpen dat alle voorzieningen tot zijn recht komen.

We werden bewust dat we de ruimte van een ‘gewoon’ huis niet nodig hadden. Zodoende verbruiken we dus ook minder energie in onze Tinyhouse. We zullen hiermee ook bewuster omgaan omdat we afhankelijk zijn van de natuur. Zon staat voor elektriciteit, het regenwater vangen we op en hergebruiken we. In die zin zijn we zelfvoorzienend.

Niet alleen over die ruimte, maar over de totale indeling van de ‘beperkte’ ruimte is goed nagedacht. We ontvangen ook graag onze vrienden en willen daarnaast een eet- en werkplek. Zo is de bank bijvoorbeeld om te bouwen tot logeerbed van 1.40 bij twee meter.

We stonden voor een uitdaging, we hadden nog nooit zelf iets gebouwd. Toch hebben we alles, met hulp van familie, zelf gedaan.

De weg naar de ommekeer ging niet zomaar. Drie jaar geleden volgde Fabian een NLP-studie (Neuro Linguïstisch Programmeren) met als gevolg dat hij zijn jongensdroom werkelijkheid maakte. Hij zegde zijn baan als sociaal pedagogisch werker en huis op en maakte zijn droomreis. Vrijheid was belangrijk voor hem. Dat koppelde hij aan op avontuur gaan. Die hoogste waarde bereikte hij na vijf weken. Toen is hij verder gegaan, trok door Noorwegen, ontwikkelde zijn creativiteit als fotograaf. Nu geeft hij seminars over reizen en workshops over fotografie. Hij nodigt mensen uit hun hart te volgen en hoopt hen te inspireren niet langer te blijven hangen in beperkingen en angst.

Ook Marjolein zegde haar baan op na een burn-out, verkocht haar ‘zekerheid’, haar huis, en heeft zich omgeschoold tot hypnotherapeut. Met yoga en hypnotherapie helpt ze mensen in hun kracht te staan en van hun angsten en problemen af te komen.

Samen bieden we ook een prachtige transformatiereis met yoga- en coaching in oktober naar Portugal aan. (Geschreven door Mirjam van der Boom)

Je kunt onze verhalen en video’s zien op: www.photographerontour.nl

Wij zijn jullie dankbaar <3

Liefs Fabian en Marjolein