Ik heb geen tijd voor een fulltime baan

Vanmorgen kijk ik naar mijn bankrekening en voor de eerste keer zie ik geen salarisstorting. Tja het is mijn eigen keus. Even denk ik, hoe ga ik dat de komende tijd doen? Ik ga per 4 november reizen door Zuid-Amerika en ik heb weinig spaargeld.

Tijdens het opruimen vind ik een spaarvarken op een plank in mijn kamer. Het afgelopen half jaar heb ik daar mijn kleingeld in gedaan dat ik wilde inwisselen voor Noorse Kronen. Ik ben het gewoon vergeten en dat resulteert in een aangename verrassing van 198,50.

Ik heb momenteel geen baan maar stil zitten komt weinig voor. Achter de schermen ben ik hard bezig met het verwerken van mijn reis door Noorwegen en het voorbereiden voor de reis naar Zuid-Amerika.

De 1e stap: Afgelopen week heb ik diverse bedrijven benaderd voor sponsoring d.m.v. donaties/spullen. Helaas is er nog geen bedrijf in geïnteresseerd. Dat komt nog wel, of niet…De aanhouder wint.

De 2e stap: Ik heb bijna al mijn materialistische spullen te koop gezet. Het meeste daarvan is al verkocht.

De 3e stap: Ik ben momenteel bezig om mijn maandelijkse kosten in Nederland zoveel mogelijk te beperken. Ik heb een berekening gemaakt en dit resulteert in een besparing van 408eu per maand. Een aantal dingen zeg ik zo op en een aantal dingen kan aanzienlijk een stuk goedkoper dus sluit ik over. En een paar dingen kosten moeite en stel ik mezelf de vraag: ‘heb ik het tijdens mijn reis nodig?’ Nee, ok, opzeggen dus!

In Noorwegen heb ik 3 maanden gereisd voor nog geen 700eu. Gaat het me in Zuid-Amerika ook lukken zonder al te veel geld, geen idee! Het is natuurlijk een heel continent dat ik zal gaan backpacken dus het wordt een hele uitdaging, maar niks is onmogelijk! Ik vertrouw op mijn creatieve deel en de passie die ik heb om deze reis te maken. Ik hou wel van een uitdaging en avontuur. Het hele proces is de innerlijke reis en dat maakt het voor mij nog waardevoller.

No matter how bad it is, or how bad it gets, I’m going to make it!

Veel mensen verklaren me voor gek dat ik op mijn toekomstige website mijn fotografie werk en blogs gratis ter beschikking stel voor de hele wereld tijdens mijn wereldreis. Ik focus mezelf dan weer dat ik wil delen vanuit het hart en anderen wil inspireren dat niks onmogelijk is.

Ik leef mijn droom en ga in vrijheid, daar kan geen salaris tegenop!

 

Wat maakt jou gelukkig?

 

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?