I’m comming home

Mijn laatste blog is alweer een tijdje geleden en dit heeft een reden. Ik stond voor een ‘lastige’ keuze.

Ik voel het niet meer. De reislust, het zien van nieuwe prachtige uitzichten, het hunkeren om naar nieuwe plaatsen te gaan. Ik heb er eens goed bij stil gestaan en word me bewust van wat het is waardoor ik het niet meer voel. Ik ben verzadigd, ik heb in de afgelopen maanden reizen zoveel moois gezien, zoveel moois beleefd, zoveel prachtige dingen mogen ervaren dat ik er vol van ben.

Dus ik heb mezelf ‘verplicht’ nog een aantal plaatsen te bezichtigen in Colombia om het gevoel dat mijn hart me geeft te verzekeren. En ook na deze plaatsen klopt mijn hartsgevoel. En als ik 1 ding geleerd heb dan is het dat ik kan vertrouwen op mijn hart. Als ik hier met regelmaat naar luister in stilte dan vertelt het mij waar ik behoor te zijn.

Heb ik dan gefaald omdat ik niet alle landen gedaan heb die ik wilde doen? Heb ik gefaald omdat ik mijn baan, mijnhuis, mijn spullen heb weg gedaan om te gaan reizen? Nee precies, ik heb risico’s genomen om datgene te doen wat mij gelukkig maakt. En daarbij heb ik een proces af weten te leggen die mij ondanks het ontspullen vele malen rijker heeft gemaakt. Dus nogmaals heb ik gefaald? Nee, sterker nog ik denk dat ik nog maar net begonnen ben.

Tijdens mijn reizen heb ik namelijk gezien en ervaren wat ik nu werkelijk nodig heb om gelukkig te leven. Tijdens mijn reis heb ik gezien wat mensen verbindt. Heb ik ervaren wat mij gelukkig maakt en de grootste waarde voor mij is vrijheid. En zonder verwachtingen of er om te vragen krijg ik het antwoord hoe ik dit gevoel van vrijheid kan vertalen naar Nederland.

Dus op de vraag heb ik gefaald komt een duidelijk antwoord: Nee ik heb niet gefaald, dingen zijn anders gelopen en wellicht met een reden.

Dus is dit nu de laatste blog of zijn dit de laatste foto’s? Nee, zoals ik al zei blijf ik delen vanuit het hart en zal ik de vertaling naar vrijheid in NL voor mij binnenkort bekend maken en het proces blijf ik delen.

En als de reislust weer komt (en die komt weer) dan zal ik weer met mijn backpack op pad gaan om prachtige platen te creëren en te delen.

Ik wil de mensen bedanken die mij steunen, volgen en inspireren <3

 

Photographerontour

Comments 1

Author Details

  1. Hee Fabian, ik ben er even stil van. Bijzondere ervaringen heb jij gehad en wat goed dat je je hart blijft volgen. Plannen kunnen ook bijgesteld worden toch? Ik wens je wijsheid toe en blijf je mooie pad volgen. Happy new year?

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?