In gesprek met de gemeente Brielle

Morgen in gesprek met de wethouder van Brielle

Na een telefoongesprek met de gemeente Brielle ontvangen we de volgende dag meteen een mail voor een uitnodiging met de wethouder. We hebben afgelopen week wat info verzameld bij andere Tiny House fanaten en mensen die zich inzetten.

We hebben een presentatie voorbereid en daarvanuit willen we in gesprek over de mogelijkheden wat betreft de plaatsing van een of meerdere Tiny Houses.

Wat wij tot nu toe ervaren en wat we ook van anderen horen is dat de bouw en de indeling niet het werk is. Het werk zit hem meer in de plaatsingsmogelijkheden. Gemeenten zijn hier nog niet op berekend. De stichting Tiny House Nederland is op dit gebied wel bezig om Tiny Houses op de kaart te krijgen in Nederland.

Van de week kreeg een ‘toevallig’ telefoontje een heel aangename wending. Een projectontwikkelaar en een architect die contacten hebben binnen de gemeente Westvoorne gaan ook een balletje opgooien voor ons. Ze zijn enthousiast geworden dat wij, 2 jonge mensen, een doel hebben m.b.t. ecologisch wonen en daar 100% voor gaan. We zijn heel benieuwd hoe dit alles voor ons zal verlopen.

Mochten er nog meer mensen in Brielle of Westvoorne nieuwsgierig zijn naar deze vorm van wonen dan vergroten wij graag het draagvlak in deze omgeving.
Laat het ons weten .

Wij vinden het allemaal best spannend!

Comments 8

Author Details

 1. Marsha van Lokven

  Beste Fabian

  Is er al meer uitgekomen? Ik ben zeker geïnteresseerd!! Voor de gemeente westvoorne

 2. Beste Fabian,

  Ik ben erg geintereseerd in hoe dit gesprek is verlopen. Hebben jullie een plek kunnen vinden?
  Mijn vriend en ik zijn ons aan het orienteren naar een plek in of om Spijkenisse , vandaar mijn interesse.

  Groetjes Tessa

 3. Hallo Fabian,
  Ik ben erg benieuwd naar de voortgang van jullie gesprekken met de gemeente Brielle. Ik woon nu nog in Hellevoetsluis, maar Brielle zou een goede optie zijn, zeker omdat een lokatie delen met andere Tiny house bewoners mij erg aanspreekt.
  Groetjes Louisse

 4. Ronald Osterwalder

  Zijn ook zeer geinteresseerd in dit project in zowel Brielle als Westvoorne.

 5. Koos van der Linden

  ik ben op zoek met de vraag of het mogelijk is ( wel of niet vergunning plichtig ) om een tiny house neer te zetten op mijn eigen land gedeeltelijk agrarische bestemming en groot gedeelte tuinbestemming. Gemeente Brielle

  • Hallo Koos, ik heb precies dezelfde vraaag. Hoe ver ben jij nu, en weet je inmiddels meer?

 6. Ik ben ook super benieuwd. Ik heb ook eens contact gezocht met de gemeente om te kijken wat mogelijk is maar werd niet echt goed geholpen en heb toen uiteindelijk besloten om een huis te kopen. Ik ben nog wel steeds geïnteresseerd om ooit in een tiny house te wonen en er oud in te worden, het liefst mobiel.

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?