LEVEN OF OVERLEVEN?

Werkdruk, maatschappelijke druk, prestatiedruk, ik heb het als hooggevoelig persoon veel ervaren. De snelheid van de maatschappij die ik met moeite probeerde bij te houden.

De werkdruk en stress begint al in de plusklasjes op de basisschool. En dit gaat zo door, competitief ingericht werken op de werkvloer, gepolijste poppengezichtjes op social media. Allemaal naar de top en het perfecte leven joehoe! Er is maar weinig plek voor kwetsbaarheid. Op het werk streven we naar perfectie, een foutloze teamplayer, die sterk in zn schoenen staat en ook nog met goede ideeen komt. Er is geen tijd voor ‘fouten’ en kwetsbaarheid. Met alle gevolgen van dien. Burn-out, angst en depressie. Het gevaar hiervan berust ik ook op eigen ervaring.

Regelmatig voelde ik me overprikkeld en uitgeblust. Ik had lichamelijke signalen zoals hoofdpijn en vermoeidheid genegeerd om maar mee te blijven gaan met de snelheid van de maatschappij. Hierbij ging ik dagelijks over mijn eigen grenzen. Ik kwam zover van mijzelf te staan omdat ik door ging. Dit resulteerde uiteindelijk in een depressie op mijn 18e.

EEN LEEFTIJD WAAROP HET LEVEN NET HOORT TE BEGINNEN, HAD IK ER ALWEER GENOEG VAN!

Vroeger zag mijn verdeling van een dag er gemiddeld als volgt uit:
– Werk 9u
– Studie 2u
– Slapen 8u
– Familie & Vrienden 1u
– Eten/Koken/Tv kijken 2u
– Sporten 1u

Het leven voelde grotendeels als overleven.

Nu ik bewust het roer om gegooid heb, bepaal ik de flow die bij mij past. Ik hoef niet meer mee in de snelheid van de maatschappij, van het werken, presteren, en verwachtingen van anderen. Ik kan en mag volledig mijzelf zijn.

Ik heb mijn eigen flow gecreëerd en dat is zo fijn  Ik leef vanuit het hart, ik creëer vanuit het hart, ik kan bezig zijn met mijn missie vanuit het hart. Anderen inspireren en helpen die hier ook dagelijks mee worstelen.

Mijn gemiddelde dag ziet er nu als volgt uit:

– Wakker worden na de slaap die ik nodig heb
– Yoga meditatie
– Aan ons eigen tinyhouse timmeren
– Familie & Vrienden
– Een blog schrijven en/of foto’s maken
– Ontspanning

Ik heb nu mijn eigen flow gecreëerd waardoor het overleven is veranderd in leven vanuit het hart.

Namasté