Our key to happiness, lets go Tiny!

Tijdens het reizen kom ik er ongevraagd achter hoe ik het gevoel van vrijheid en geluk kan vertalen in Nederland.

In mijn laatste blog vertelde ik wat het reizen mij opgeleverd heeft. Kort samengevat:
Ik kon gaan en staan waar ik wilde
Ik had een eigen keuze in mijn dagelijkse ritme
Ik deed waar ik gelukkig van werd

Ik werd mij bewust van wat ik nu werkelijk nodig had. Met een rugzak minimale kleding, tent, gaspitje en eten en drinken voelde ik rijkdom. Ik had weinig spullen om schoon te houden, om me zorgen over te maken en mee te dragen. Ik werd gelukkig omdat ik alle tijd had om te kunnen doen wat ik wilde. Dit ging omdat ik geen baan meer had en dus veel tijd had om te doen wat ik wilde; reizen in vrijheid.

Ik had voor mijn reizen een globaal plan. Een wereldreis voor onbepaalde tijd. De uitkomst bleek na 4,5 maand anders te zijn. Met een voldaan en verzadigd gevoel is er tijdens het reizen een nieuwe droom ontstaan. Ik vraag mij tijdens het reizen af wat het maakt dat ik me zo intens gelukkig voel? Het is de vrijheid.

En wat maakt het dat ik dit in Nederland niet zo intens ervaar? Het zijn de maandelijkse hoge lasten. Dit waren bij mij rond de 1400 euro per maand. Dit moet toch anders kunnen vragen Marjolein en ik ons af. En nu we ervaring hebben in verschillende cabins in Noorwegen met enkel onze backpack zijn we gaan kijken naar andere woonmogelijkheden. We kwamen uiteindelijk uit bij een Tiny house. We hadden er zelf nog nooit van gehoord maar toen we lazen wat dit allemaal voor voordelen heeft was ons doel voor 2017 duidelijk. Wij gaan leven in een Tiny house.

De afgelopen periode hebben we een hoop onderzoek gedaan naar benodigdheden, mogelijkheden, technische aspecten, bouwplaats, ontspullen enz. De eerste voorbereidingen zijn in volle gang 🙂 Verder zijn alle tips welkom wat betreft een ontwerper, mensen met kennis van duurzaam bouwmateriaal, bedrijven met off-grid producten etc. We houden jullie op de hoogte <3

 

 

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?