Storm is coming

Het miezert de hele dag. Ik ben 2x bij Trolltunga wezen kijken. Het blijft regenen dus foto’s maken heeft geen zin. 2u later kijk ik nog eens maar het blijft regen dus accepteer dat het een tentdag is. Rond 17u slaat het weer om en begint het te stormen. Ik zorg dat alles netjes ingepakt zit en check mijn tent en haringen. Het houdt aan dus kan geen eten maken dus besluit even te slapen aangezien t vroeg was met de regenboog ochtend.

Om 20.12 schrik ik wakker van het lawaai dat mijn tent maakt. T wappert en klappert en de storm is nog heftiger dan een paar uur geleden. Even voel ik de angst of mijn tent wel houdt en niet scheurt. Ik check weer mijn haringen en er is er 1 uit de grond gekomen. Dit is geen pretje als je op een klif staat van 1200mtr hoog.

Ik besluit om de haring er opnieuw in te doen en mijn accu erop te zetten van 5.5kg. Een uur later doe ik buiten een rondje en ook een 2e haring die los heeft gelaten. Het zijn harde rukwinden en de grond wordt modderig van alle regen. Ik zoek 12 grote zware stenen in de regen van zo’n 5kg per stuk om alle haringen te voorzien van gewicht. Ik wacht 2u in de storm om te zien of alles houd en dat doet het.

Nu kan ik even proberen te slapen. Het is intussen 1u snachts. De tent komt meerdere keren vlak voor mijn neus, alsof het me een welterusten kus wil geven. Ik check deze nacht nog 2x mijn tent en alles zit nog prima. Het maakt alleen een hels kabaal dus doe mijn oordoppen in, mijn capuchon op en mijn slaapzak doe ik helemaal dicht. Ik word eerst 6u en dan 8u wakker en t stormt nog steeds. Ik bekijk de weerapp van NO en het wordt morgen zelfs nog erger met 33mm regen!

Ik ben nog niet in nood maar zou een noodcabine kunnen proberen. Die staat 500meter hogerop.

Ik besluit mijn belangrijkste spullen in te pakken nu ik nog niet in noodgedwongen ben om mijn tent te verlaten. Beter goed voorbereid dan noodgedwongen mijn tent verlaten.

 

 

 

 

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?