THINK BEFORE YOU SPEAK

10 UUR STILTE, ZO LUID!

Stilte, meditatie, naar binnen, het hart, antwoorden, rust, reciteren, wonderlijk.

Monkeymind, onwennig, schaamte, verdriet, gedachten, eenzaam, stil.

Doorzetten, fantaseren, dromen, doen, dankbaar, wijsheid, spirituele reis, missie.

Zomaar een aantal steekwoorden van deze prachtige dag. De dag waarin ik de communicatie naar buiten afsluit en de stilte opzoek om naar binnen te keren. Zo maak ik makkelijker contact met het hogere in mij.

Het geluid v/d stilte is Mooi en Luid!

TIJDSINDELING:
9.00 – 10.00 Stil in gedachten
10.15 – 11.30 Gayatramantra reciteren
11.45 – 14.00 Lunch + Middagwandeling
14.15 – 15.30 108 namen Amma + 1000 namen Devi Chanten
15.45 – 17.00 2e keer Gayamantra reciteren
17.00 – 17.45 Meditatie met muziek
17.45 – 18.30 Dankbaarheid 2017
18.30 – 19.00 Afsluiting in stilte

Ook kies ik bewust om stil te staan in stilte bij het afgelopen jaar. Waar stond ik en wat heeft het me gebracht. Welke doelen heb ik behaald en nog mooier, welk proces heb ik meegemaakt dit jaar.

Ik begon dit jaar met een redelijke dip na het terugkomen van mijn reis. Ik had mijn 3 dromen uitgevoerd dus wat nu? Ik had de mooiste dingen gezien en meegemaakt dus het voelde lastig om weer terug te zijn en te genieten van dingen.

-Moest ik de dagelijkse sleur weer oppakken?
-Moest ik weer gaan werken van negen tot vijf
-Hoe kon ik weer genieten van de ‘gewone’ dingen in het leven na deze prachtige reis?

De drang na mijn reis om het totaal ANDERS te gaan doen was groter dan ooit. Anders te WONEN, anders te LEVEN en een andere manier om inkomen te genereren.

In de eerste 3 maanden van dit jaar was ik te zwak om hier daadwerkelijk verantwoording voor te nemen.

Ik vroeg hulp aan een goede bekende die mij inzichten opleveren.

Ik volg aansluitend een cursus ZELFCOMPASSIE.

Ik geniet meer van de natuur door in de natuur te ZIJN.

Ik ging op zoek naar een baan. Ik werk 1 maand bij een sportbso. Het werken met kinderen voelt als vanouds, geweldig. Echter de verplichtingen, de sleur en de werkwijze op de groep voelen als 3 stappen terug. Het levert me wel op dat ik hierdoor weer weet wat ik niet meer wil.

In mei denk ik terug aan mijn wereldreis, wat maakte dat ik mij daar zo gelukkig voelde?

-Geen dag was hetzelfde
-Achter elke berg was het onbekende
-Ik leefde vanuit mijn hart
-Ik Inspireerde anderen
-Ik had weinig hoge maandlasten

Ik pakte mijn reisdagboek en las het volgende terug:

-Als ik terug kom na mijn reis dan gaan Marjolein en ik dingen uitzoeken m.b.t. het wonen in een tinyhouse.
-Ik ga d.m.v. seminars andere mensen inspireren hun dromen waar te maken en te leven vanuit hun hart.
-Ik ga mijn innerlijke reis voortzetten.

En toen dacht ik 1 ding. Ik ga dit DOEN!

Marjolein en ik zoeken uit wat er bij het wonen in een Tinyhouse komt kijken. We gaan ontspullen, laten ons droomhuisje ontwerpen, verkopen het huis en starten 17 september met de bouw van onze Tinyhouse.

Daarnaast maak ik een prachtige samenvatting van mijn reis om anderen te inspireren met mijn verhaal, foto’s en video’s en start met het geven van seminars. Van marketing, voor een groep spreken t/m het regelen van een locatie zijn dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan en ze gaan me bijzonder goed af. Dit is wat ik wil, dit voelt als mijn missie.

8 juli heb ik mijn try-out en vervolgens volgen er nog 3 seminars. En ik ben nog niet uitgedeeld.

In augustus heb ik mijn eerste ervaring met een stilteweekend. Wauw! Een enorm bijzonder proces!

Mijn 3 doelen van dit jaar waren.

Samenwonen in een Tinyhouse – We zijn op het moment ongeveer halverwege de bouw 😀
Stoppen met roken – Vandaag 3,5 maand
Bruidsfotografie – Ook dit jaar heb ik weer bruidsparen mogen fotograferen.

Dit laatste heb ik aangevuld met het geven van seminars, iets wat ik aan het begin nog niet van plan was. Zo zie je maar dat er prachtige dingen kunnen ontstaan zolang je open en flexibel blijft naar je doelen. Het belangrijkste is het proces.

In september besluit ik ook om komend jaar mijn kennis en ervaring mbt fotografie te delen vanuit het hart. De 2 workshops zitten binnen 1 week al vol dus wellicht volgen er nog een aantal in het nieuwe jaar.

In november schrijf ik mijn meest kwetsbare blog ooit. Ik ben na 32 jaar door mijn diepste pijn heen gegaan.

In december benader ik een club in Brielle voor de verzorging van evenementfotografie met positief resultaat en kan per direct beginnen.

Als ik terugkijk op afgelopen jaar kijk ik terug met dankbaarheid en trots! Ik heb anderen mogen inspireren, ik ben mijn hart blijven volgen, ik heb mijn licht en liefde mogen verspreiden en heb opnieuw angsten overwonnen.

Ik verlang naar volgend jaar waarin ik mijn proces en spirituele ontwikkeling mag vervolgen

Mijn 5 doelen voor het komende jaar:

-Ik schrijf dit jaar mijn eigen boek

-Ik volg mijn verlangen om mijzelf spiritueel verder te ontwikkelen door in de leer te gaan bij een leermeester

-We vinden een vaste plek voor onze Tinyhouse

-Ik ga door met anderen inspireren door het geven van seminars

-Ik ga samen met Marjolein op reis

NAMASTÉ