Een architect kiezen…

Wij zijn opzoek naar bedrijven en mensen met kennis die minstens net zo enthousiast zijn over het concept tiny wonen.
 
Deze week zijn we in gesprek geweest met 5 architecten voor onze tinyhouse. Uiteindelijk hebben wij voor Co oudshoorn van www.architectuurcenco.nl gekozen.
 
Een ontzettend vriendelijke man die aan de telefoon al een goede indruk achterliet. Op de vraag of hij wel eens van een tinyhouse gehoord heeft antwoord hij: Ja, dat is een klein huisje, ik heb wel eens van die dingen gezien ja zegt hij lachend. En op de vraag wat hij hiervan vond en of hij deze kan ontwerpen voor ons antwoordt hij: Dat vind ik een heel leuk idee! Het is onze 4e afspraak en hij heeft al wat research gedaan blijkt tijdens het gesprek. Na een goed gesprek vragen we wat de kosten ongeveer zullen zijn en hij antwoordde lachend, ik zou dit geweldige project zo gratis voor jullie doen, het is dat ik hier mijn boterham mee verdien maar voor een juist prijsje realiseer ik dit graag voor jullie.
 
Daarnaast zijn we in volle gang met het ontspullen, gesprekken met makelaars voor de verkoop van het huis en hebben we een gesprek met de gemeente Brielle achter de rug. De wethouder vond het een positief initiatief en neemt het mee in de regionale vergadering komende week. Mochten er nog meer mensen aan zitten te denken in de omgeving Brielle om tiny te gaan wonen dan kunnen we het draagvlak wellicht vergroten in deze gemeente.
 
Verder zijn we nog op zoek naar leveranciers die over dit concept minstens net zo enthousiast zijn en ons kunnen helpen aan verschillende (off-grid) materialen denkend aan bouwmateriaal zoals hout, isolatiemateriaal, dakbedekking, composttoilet, zonnepanelen met omvormer, lader en accusysteem, keukentje, douche, watertank met filtersysteem en pomp, bedrijven die meubilair maken gericht op efficiënt ruimtegebruik binnen een kleine ruimte etc.
 
Ook zijn we op zoek naar een locatie om onze tiny house te bouwen. Een loods of een grote schuur die een ingang van minimaal 4 meter hoog is.
 
Ken je mensen, bedrijven of heb je bruikbare tips dan mag je dit bericht delen of diegene taggen.
 
Bedankt voor jullie moeite!
 
I want to share, inspire and connect the world ❤

Author Details

Fabian Ruijgrok

Leave A Comment?