WINTER IS COMING

Elk jaar voel ik voel het in oktober, zodra de bladeren gaan loslaten aan de bomen en de zon zich minder laat zien.

Ik word mij steeds bewuster welke veranderingen er plaats vinden tijdens het veranderen van de seizoenen.

Voorheen noemde ik het een dip of depressieve periode, donkere dagen waar ik het liefst een winterslaap wilde houden.

De afgelopen jaren heb ik mij steeds verder ontwikkeld en eigenlijk is het best heel logisch.

Van kinds af aan beschik ik over een kwaliteit, hooggevoeligheid. Vroeger zag ik dit meer als een opgave omdat ik regelmatig compleet overspoeld was zonder dat ik wist waar dit vandaan kwam. Totdat iemand mij een boek gaf ‘hooggevoeligheid – van opgave naar gave’.

Het was zo herkenbaar, elk woord raakte!

En sindsdien ben ik gaan inzien hoe bijzonder deze eigenschap is en ben ik het gaan inzetten als kwaliteit.

Zo ook voel ik de seizoensveranderingen intenser dan de meesten. Dus staan de 2 seizoenen herfst en winter voor mij voor een periode van loslaten, meer rust nemen, uit mn denken en meer doen (bewegen), grenzen bewaken, overgave en acceptatie.

Wellicht dat er nog onbewuste pijnen verborgen liggen die ik in deze periode mag herkennen, erkennen, accepteren en loslaten.

Pas geleden heb ik op een mooi forum mijn verhaal gedaan en daar kreeg ik ruim 300 reacties op. Van liefde, kennis en ervaring. Het bracht mij juist meer keuzemogelijkheden en andere kijkpunten door mijn gevoel te delen. Ik heb een aantal tips ter harte genomen die het meeste resoneren.

Voorheen noemde ik deze jaarlijkse periode een dip of depressie, nu noem ik het een rustperiode en dat geeft al een hele andere lading…

Winter is coming…